Kitchen Collective – nyt delekøkken til gavn for mad-iværksættere


Foodture Lab på delebasis
Foodture Lab ligger i Agro Food Park i Skejby og er et moderne udviklingskøkken med plads til udvikling og test af innovative løsninger indenfor fødevarer. Foodture Lab er på hele 230 m2 med 5 køkkenstationer. Har man ikke brug for al den plads som iværksætter, er der nu mulighed for at leje det på delebasis. ”Vi har længe ledt efter en løsning, hvor kulinariske iværksættere kan få adgang til Foodture lab på delebasis. Deleøkonomi er oppe i tiden, så hvorfor ikke bruge princippet på Foodture Lab. I stedet for at etablere vores egen model, var det oplagt at indgå i et samarbejde med Kitchen Collective, ” forklarer Stig Groven, Centerchef for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.
Nem adgang til Foodture Lab via Kitchen Collective
Kitchen Collective er et køkkenfællesskab startet som et inkubationsmiljø på Aalborg Universitet CPH. Siden etableringen i 2015 har 83 kitcheneurs benyttet sig af Kitchen Collectives faciliteter og i dag deler 53 kitcheneurs 3 køkkener. Fremover vil Foodture Lab indgå som det fjerde køkken.
Udvikle og lave mindre produktioner i godkendte køkkenfaciliteter
Som medlem af Kitchen Collective kan man fremover få adgang til Foodture Lab via et online system på timebasis. Kitchen Collective tilbyder kulinariske iværksættere at udvikle og lave mindre produktioner i godkendte køkkenfaciliteter, hvor omkostningen for iværksætterne følger deres produktion, da der kun betales for køkkenet, når det bruges.
Nu også i Aarhus
For Kitchen Collective er det første gang, at de formidler et delekøkken udenfor Københavnsområdet. ”En iværksætter vil aldrig nogensinde have mulighed for selv at investere i en facilitet som Foodture Lab. Der er masser af plads og alt det nyeste indenfor køkkenudstyr. Man kan bruge Foodture Lab til udvikling af nye madprodukter, eller udvikling af alternativ catering eller street food. Derudover forventer vi at bruge Foodture Lab til nogle af de netværksaftener, vi afholder for madiværksættere, ” fortæller Mia Maja fra Kitchen Collective.
Vækst indenfor kulinarisk innovation og iværksætter
”Der sker rigtigt meget i Aarhus og omegn indenfor kulinarisk innovation og iværksætteri, og derfor var det naturligt for os at lede efter den rette facilitet i området. Det har vi fundet i Foodture Lab, ”fortæller Mia Maja fra Kitchen Collective. Vi ser frem til at understøtte og blive en del af det udviklings- og innovationsarbejde, der finder sted i Agro Food Park. Agro Food Park har visioner om at være det ”førende innovations- og vækstcenter for fødevarer i Danmark”, og vi glæder os til at bidrage til dette arbejde.
Kitchen Collective åbner i Foodture Lab-køkkenet den 1. marts 2017
Se mere her: