Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Koncert: Oplev Aarhus Jazz Orchestra mellem skeletter og farlige dyr på Naturhistorisk Museum

Oplev den prisvindende komponist og musiker Claus Waidtløws nye værk The Seasons opført mellem en tiger på spring og skeletter på væggene på Naturhistorisk Museum i Aarhus, når Aarhus Jazz Orchestra og Jorge Rossy uropfører værket med Waidtløw selv d. 4. februar 2020.

 

Den prisvindende komponist og saxofonist Claus Waidtløw præsenterer sit nye værk The Seasons sammen med Aarhus Jazz Orchestra og den anerkendte trommeslager Jorge Rossy d. 4. februar 2020 kl. 20.00 midt i en af udstillingerne på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Der er altså lagt op til en helt unik koncertoplevelse med jazz, skeletter og udstoppede dyr på lur.

 

Koncerten indledes med en artist talk af Claus Waidtløw, der fortæller om den musik, publikum skal opleve, og hvordan de fire forskellige årstider har været en inspirationskilde. En nøje udvalgt formidler fra Naturhistorisk Museum følger trop og fortæller derefter kort om de fire årstider fra et naturvidenskabeligt perspektiv.

Koncert: Oplev Aarhus Jazz Orchestra mellem skeletter og farlige dyr på Naturhistorisk Museum

Foruden koncertbilletter kan man også tilkøbe sig adgang til museet frem til klokken 20.00 og opleve de mange udstillinger om alt fra den danske natur til vilde dyrs overlevelse.

 

Det nye værk The Seasons består af fire satser, som, foruden Waidtløw selv, præsenterer tre solister fra Aarhus Jazz Orchestra. Om værket siger Claus Waidtløw:

 

”Mange lader sig inspirere af naturen og komponister fra den klassiske verden har skrevet store værker omkring årstiderne, men indenfor den rytmiske verden er det, mig bekendt, ikke mange, der har taget dette tema op i en større orkestermæssig sammenhæng. Det glæder jeg mig til”.

 

Waidtløw har de senere år etableret sig som én af landets førende komponister inden for rytmisk musik og modtog blandt andet i 2015 en Danish Music Award i kategorien ”Årets Danske Jazzkomponist”. Med sig har han trommeslageren Jorge Rossy, der også tidligere har samarbejdet med Aarhus Jazz Orchestra. Rossy er et af de helt store navne på den internationale jazzscene og har spillet fast med blandt andet Joshua Redman, Brad Mehldau, Lee Konitz og Chick Corea. Anledningen til dette samarbejde med Jorge Rossy er dels at han vil medvirke til at løfte den kunstneriske kvalitet i projektet, samt at Aarhus Jazz Orchestra som basisensemble ønsker at bidrage til at internationale jazzsolister kan opleves i Danmark.

 

Fakta:

Dato & tid: D. 4. februar 2020 kl. 20.00

Adresse: Naturhistorisk Museum i Aarhus – Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C.

Pris: 140 kr. / 50 kr. for unge u. 25 år / 235 kr. for koncert + adgang til museets udstillinger.

 

Der vil være mulighed for at købe vin og vand inden koncerten.

 

Koncerten er støttet af Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden og Augustinus Fonden.