Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kulturkøkkenet: Bogfinkevej pipper i Odder        

Af Jan L. Pedersen

Odder Little Culture Club præsenterer det aarhusianske hip-hop-pop-band Bogfinkevej i Kulturkøkkenet lørdag d. 13. oktober. Bandet betegner sig selv som hiphoppens svar på Kim Larsen.

 

Bogfinkevej har skabt sig en komet-karriere på kun to år. Med radiohits som ‘Solen skinner altid over skyerne’, ‘Iben Hjejle’ og ‘Smilets by’, har den aarhusianske hiphop-trio lagt både nettet og radiostationerne ned på rekordtid.

 

Odder Little Culture Club har for vane at hyre kunstnere, som har noget stort på hjerte, og man må sige at drengene fra Bogfinkevej, er i kategorien af kunstnere, som går deres helt egne veje. I 2016 underskrev de en pladekontrakt med det verdensomspændende pladeselskab Universal Music, en drøm for stort set alle musikere. Men efter kun et års samarbejde valgte Bogfinkevej at opsige aftalen, da de selv ville bestemme tempoet i deres karriere – og det skulle gå langsommere!

 

”Vi forsøger hele tiden at udfordre os selv, vores medlemmer og gæster. Derfor satte vi os den udfordring, at finde et band, som kunne samle både de helt unge, og så sådan nogle gamle tosser som os, der er blevet ældre på papiret, men ikke i hovedet, og det fandt vi i Bogfinkevej. At de så samtidig har stærke holdninger og masser af selvtillid, altså to ting som vi i OLCC sætter stor pris på, ja så havde vi et match,” griner Christian Schrøder formand for OLCC.

 

Familiefest i køkkenet

Og Bogfinkevej er et band med fans i alle aldre lige fra folkeskoleeleverne til familiefædre- og mødre, så OLCC forventer et meget blandet publikum til koncerten.

”Det bliver virkelig spændende at se, hvad der kommer til at opstå, når vi på den her måde får blandet musikelskere i alle aldre i Kulturkøkkenet til et brag af en fest. Jeg forventer i hvert fald at se børn, unge og deres forældre i fællesskab skrige med på ’Smillets By’ og ’Iben Hjejle’, som er to af bandets helt store kommercielle hits,” siger Christian Schrøder.

Selvom Bogfinkevej er en trio, med frontfigurerne Laurits Gad, Søren Karim Bech og Mads Horsdal, så bliver den intime scene i Kulturkøkkenet fyldt godt op, da yderligere fire musikere er med på scenen, så der både er blæsere og kontrabas til at sætte gang i festen.

 

Først Roskilde Festival, SmukFest og så Odder

Trods den meget korte karriere, der startede i 2016 med en Youtube-video med nummeret ’Smilets By’ som hurtigt fik 90.000 visninger, så har bandet allerede spillet på Roskilde Festival, SmukFest, og været opvarmning for TV2, inden de nu står på scenen i Odder Little Culture Club. Med på opturen har de haft Wafande som sparringspartner og fan. Han havde set videoen med ’Smilets By’, og var straks blevet forelsket i lyden af Bogfinkevej. Det var starten på et arbejdsfællesskab, som senest har resulteret i hittet ’Solen skinner altid over skyerne’, som Wafande synger med på.

 

TV-2: Ikke så meget pis med Bogfinkevej

‘Vi vil godt præsentere jer for et Aarhus-band, som I kommer til at høre rigtig meget mere til’. Sådan lød det, da TV-2-forsanger Steffen Brandt introducerede Bogfinkevej ved en koncert i Tivoli Friheden. Efterfølgende har han udtalt følgende til TV2 Østjylland: ‘Der er ikke så meget pis med Bogfinkevej. Søren, Lau og Mads er underspillede og nede på jorden – ligesom bandmedlemmerne i TV-2. De følger op på en stolt Aarhus-tradition med ikke at gå af vejen for en god fest,’ siger Steffen Brandt.

 

At Bogfinkevej er et af tidens mest hippede livebands kan ses ved, at musikmagasinet GAFFA lige nu har dem på listen over koncertanbefalinger i efteråret: De skriver om bandet: Bogfinkevej – Øre for den gode melodi. Bogfinkevej kan bedst beskrives som en cocktail af folkelighed, rap-melodier og skarpe tekster, der varierer bredt mellem det underholdende og det tungsindige. De aarhusianske lejrbålsrappere er kendt for at lave omkvæd, der hænger ved, så selv hvis du ikke kender dem, vil du hurtigt kunne synge med, når de først er på scenen!  (Musikmagasinet GAFFA)

 

Der er stadig billetter til koncerten, som finder sted i Kulturkøkkenet VitaPark lørdag d. 13. oktober kl. 19.00. Billetterne kan købes på odderbilletten.dk.

 

Fakta

Koncert med Bogfinkevej
Dato: 13. oktober 2018 kl. 19.00.
Sted: Kulturkøkkenet VitaPark, Odder
Arrangør: Odder Little Culture Club
Billetter: www.odderbilletten.dk

 

Line up

Laurits Gad, guitar + vokal
Søren Karim Bech, vokal
Mads Horsdal, vokal
Victor Sousa Christiansen, bas + tangenter
Anton Radmer, trommer
Jeppe Hjøllund, blæser
Jonathan Bruun Meyer, blæser
Mikkel V Knudsen, lyd

Del artikel

Andre læser også