ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

L.O.C. overrækker pris til Gellerup-drenge

Danse- og debatgruppen Black Top Team fra Gellerupparken modtager Muskelsvindfondens ’Plads til Forskelle’-pris

 

Syv 16-18-årige drenge med indvandrerbaggrund modtog onsdag en pris for deres arbejde med at nedbryde fordomme.

Drengene er medlemmer af gruppen Black Top Team, der afholder breakdance-opvisninger og debatter rundt om i Danmark for på den måde at bygge bro mellem unge.

Et af medlemmerne er Baraa Qadoura, der i 2015 var med i X-Factor, og den 18-årige sanger var meget overrasket over hædren.

“Vi er helt i chok. Vi har kæmpet i lang tid for at gøre opmærksom på vores gruppe, så det er fedt at få den her pris,” siger Baraa Qadoura.

Prisen er på 15.000 kroner, og pengene skal bruges til at komme endnu mere ud at rappe, danse og debattere rundt om i Danmark.

 

Fortæller åbent om problemer

Gruppens medlemmer fortæller, når de er ude at optræde, åbent om hver deres udfordringer. Det kan være ordblindhed, depression eller at være på vej ind i en kriminel løbebane. “Derefter kan publikum spørge ind til, hvad de vil. Det er en meget åben debat, hvor vi også fortæller, hvad der så er lykkes for os,” siger Baraa Qadoura, der udover at danse også synger i Black Top Team.

 

Prisen blev onsdag overrakt af Liam O”Connor med kunstnernavnet L.O.C., der selv har været med i Black Top Team, da han var upcoming rapper i Aarhus.“Det er dejligt at se, at Black Top Team stadig eksisterer i bedste velgående og er med til at gøre en forskel for de unge i Gellerup. Det vil jeg gerne være med til at støtte op om, og derfor er det en ære at overrække dem prisen i dag.” siger Liam O’ Connor i en pressemeddelelse.

L.O.C. overrækker pris til Gellerup-drenge

Black Top Team har siden opstarten i 1994 haft skiftende medlemmer. I dag består gruppen af Khaled Mohammed, Mohammed T. Younes, Ahmed T. Younes, Saleh Assad, Mohamed Abdel Kader, Isaac Katuku og Baraa Qadoura.

 

Plads til Forskelle

‘Plads til Forskelle’-prisen uddeles af Muskelsvindfonden og består af en hovedpris på 100.000 kroner og en række mindre inititiav-priser, som uddeles løbende.

Prisen til Black Top Team er den første initiativ pris, som uddeles i 2018 og er på 15.000 kr.

 

Del artikel