Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilde priser: Aarhus-bydel er landets 3. dyreste sommerhusområde

Af Freja Dumont
Foto: Boliga
Foto: Boliga

Sommerhuspriserne har aldrig været højere, end de er nu – efter to år med fritidsboligen som den absolut varmeste vare på boligmarkedet.

Det betyder også, at de populære områder kun er blevet endnu dyrere.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

48 tusinde kroners forskel på dyreste og billigste kvadratmeter

I det dyreste sommerhusområde i landet, Tisvildeleje, skal du i gennemsnit betale over 60.600 kroner for én kvadratmeter feriebolig.

Det vil sige, at hvis du for eksempel er på udkig efter et ganske gennemsnitligt sommerhus på eksempelvis 70 kvadratmeter, skal du betale i omegnen af 4,2 millioner kroner, hvis du handler i den populære kystby.

Efter Tisvildeleje er de dyreste feriebyer i landet Hornbæk i Nordsjælland og Egå udenfor Aarhus, hvor kvadratmeterpriserne i øjeblikket ligger på henholdsvis 59.700 og 54.200 kroner.

Derimod er priserne noget lavere i landets to næstbilligste sommerhusområder, der begge ligger i Nordjylland, hvor du skal betale 10.900 kroner i Storvorde og 12.600 kroner i Brovst.

Priserne kan nå nye højder

Bare siden maj sidste år er udbudspriserne på sommerhusene steget 12 procent på landsplan – og hele 37 procent, hvis man sammenligner med prisgennemsnittet fra maj 2019 – før corona. Det viser tal fra Boliga.dk.

Men selvom boligmarkedet her i 2022 er bremset lidt op i forhold til raketfarten de to foregående år, ser det ikke ud til, at sommerhuspriserne er helt færdig med at stige endnu.

Det fortæller Lisette Rosenbeck Christensen, der er økonom hos Arbejdernes Landsbank:

”Der er stadig imponerende stærke takter på sommerhusmarkedet, selvom der er kommet rigeligt med modvind fra rentestigninger og højere energipriser, som kan få markedet til at bremse op.

Men det er endnu ikke indtruffet på landsplan, og vi vurderer, at sommerhuspriserne kan fortsætte op ad og sætte nye rekorder her i forsommeren,” siger hun til Boliga.dk.

“Vi ser dog også de første tegn på, at pilen igen kan begynde at pege nedad for sommerhuspriserne, der faldt en anelse i marts samtidig med, at udbuddet i april steg mere end normalt for forårsmåneden.

Vi ser dog ikke større prisfald forude, da sommerhusmarkedet står et stærkt sted med robuste ejere, og der skal meget til at få det til at vakle for alvor,” siger Lisette Rosenbeck Christensen.

Del artikel

Andre læser også