Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Latinerkvarteret: Nyt galleri i det skønneste baghus

Af anders@sommersangdigital.dk

Lørdag den 5. maj klokken får Latinerkvarteret et nyt galleri, når Galerie Parnasse officielt indvier og inviterer til åbningsfest og fernisering i Rosensgade 22.

 

Det er nærmest lokalet selv, der har bestemt, at der skal være et galleri  

 

“Det er det skønneste baghus med højt til loftet og et helt fantastisk lysindfald – selv i gråvejr. Lokalerne nærmest skreg på at blive fyldt med god og spændende kunst,” forklarer medejer Anne Marie Knudsen, der seneste syv år har drevet Lyrum Rammer.

 

Gråhårede baggårdspumaer

Hun har sammen med designer Trine Runge Jessen just åbnet dørene for det nye Galerie Parnasse, der byder kunderne på ung samtidskunst fra spirende talenter fra ind- og udland.

 

“Vi er to gråhårede baggårdspumaer, som smider al vores erfaring og kærlighed til kunst og godt design ind i det her projekt,” siger Trine Runge Jessen, der i de sidste syv år har drevet Designer Zoo i Badstuegade.

 Latinerkvarteret: Nyt galleri i det skønneste baghus

“Vi vil gerne præsentere spændende kunst med kant og udfordre lidt. Det er vi overbeviste om, aarhusianerne vil tage godt imod,” siger Trine Runge Jessen.

 

Samtidig amtidig meningen, at lokalerne også skal rumme talks, bog- og pladelanceringer, workshops og andre events efter lukketid.

 

Parnasset

Parnasset i 1920’ernes Paris var det farverige, brogede og højtbrølende selskab af kunstnere i ordets meget brede forstand. De var meningsdannende, inspirerede hinanden, kæmpede mod hinanden, diskuterende og  beundrede hinandens kunst.

 

Et selskab hvori der altid skete ting, og bølgerne gerne gik højt!

 

Hos Galerie Parnasse er der også plads til store armbevægelser, nye bølger, mod og vildskab.

 

“Heartbeat”

Galerie Parnasse har allerede åbnet dørene på klem, men den officielle åbning bliver den 5. maj klokken 11-17 med udstillingen “Heartbeat” med 15 danske og udenlandske kunstnere. 

Tibrin Planet og DJ AOA sætter den musikalske stemning, mens der også serveres kølige drinks og mad på pind.

 Latinerkvarteret: Nyt galleri i det skønneste baghus

Udstillingen byder på værker, som forhåbentlig vil få hjertet til at banke lidt hurtigere. Æstetisk renhed, fantastiske teknikker, humoristiske universer, udfordrende storytelling og ungdommelig vildskab. En udstilling med kant!

 

Den første udstilling består af 15 danske og udenlandske kunstnere.

 

Better Lübbert, Simon Ganshorn, Olaf Hajek (DE), Thomas Bossel, David Hancock (UK), Laurits Gulløv, Dario Molinaro (IT), Signe Bailey, Helene Stigel, Sigurd Wendland (DE), Lasse Krog Møller, Angelique Heidler (FR), Thorbjørn Bechmann, Hans Krull, Daniel van der Noon.

 

Udstillingen varer til og med lørdag 2. juni 2018. Der vil være mulighed for at hilse på en del af de udstillende kunstnere på ferniseringsdagen.

 

Galerie Parnasse

Rosensgade 22 – baghuset
8000 Aarhus C
Åbningstider: onsdag-fredag kl. 12-17:30 / lørdag kl. 10-15

 

Se mere her

galerieparnasse.dk

instagram: galerieparnasse

facebook: galerieparnasse

 

Del artikel

Andre læser også