En festdag af de store – Lecoq fejrer den internationale Chartreusedag

På mandag, den 16. maj, vil nogen kalde dagen 2. pinsedag (I hvert fald i år), mens der er andre, der kender datoen som årets internationale Chartreusedag. 16.05 hedder datoen, og da det var i 1605 opskriften på Chartreuse kom til verden, så er det jo naturligt at fejre Chartreuse på denne dag!
Det gør Lecoq i Latinerkvarteret ved at lade alt tage udgangspunkt i Chartreuse, da Lecoq blot har brug for den mindste anledning til at fejre den grønne munkedrik. Foran restauranten griller kokkene koteletter med flødekartofler og agurkesalat lavet på Chartreuse.
Sådan en omgang koster 125 kroner inkl. en stor fadøl og en Chartreuse, som serveres i restauranten og derfor tilbyder Lecoq ikke deres normale spisekort den dag. I baren vil der være billig Chartreuse, og cocktails lavet på Chartreuse, hele dagen. Hvis alt går vel vil der nok også komme et skævt indslag eller to.