Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Latinerkvarteret: Lecoq fejrer sig selv med Chartreuse

I år lykkedes det for Lecoq i Latinerkvarteret at blive kåret til den mest sælgende bar i verden inden for den franske munkelikør Chartreuse. Det fejrer Lecoq nu under baren og restaurantens årlige Chartreusefestival, som finder sted torsdag den 26. oktober.

 

“Nu er vi verdensmestre i Chartreuse, og det var vi ikke rigtig fået markeret ordenligt, så det gør vi nu, siger Lecoqs indehaver Troels Buus Thomsen. Det gør Lecoq med et brag af en fest, samtidig med at stedet har kastet sig over en lidt alternativ konkurrence. Nu har der været meget omkring den her kulturby 2017, og vi vil også være med. Derfor har vi smidt 17 flaskeposter ud i vandet, hvor der er forskellige præmier, fortæller Troels Buus Thomsen.

Troels Buus

Her kan man blandt andet vinde en middag i restauranten eller en hel flaske Chartreuse, og så er der flere mindre præmier på Chartreuse og øl i baren. “Nu må vi se, om flaskeposterne nogensinde bliver fundet, eller om folk overhovedet forstår dem, men der er ingen tidsbegrænsning på konkurrencen, siger Troels, som også har fået flaskeposter smidt ud i København og i Italien.

 

50 flasker på en aften

Om aftenen den 26. oktober bliver det ellers igen en fest af de store.  Sidste år langede bartenderne mere end 50 flasker Chartreuse over disken under årets festival, og det antal skal gerne overgås. “50 flasker bliver svært at toppe, men vi forsøger. Vi har derfor konstrueret en fotobooth, hvor man løbende i løbet af aftenen kan blive foreviget, mens man indtager Chartreuse, og så ryger der også et flasker i maden,” fortæller Troels.

 

Menuen i restauranten bliver

Chartreusebraiseret oksebryst med rodfrugter og kartoffelmos til hovedret, og så er der mørk chokolademousse til dessert, som naturligvis er tilsmagt med Chartreuse og kommer med vaniljeis og syltet pære.

  • Menuen koster 150 kroner og kommer med en Chartreuse og en fadøl eller et glas vin.
  • Madbilletter kan købes hos Lecoq, hvor man enten kan få plads klokken 18.00 eller fra 19.30.

Chartreuse kommer hele dagen til at stå i 10 kroner, og så er der ellers billige drinks med Chartreuse og andet gøjl hele dagen.

Læs mere om Lecoq her: