ANNONCE
LIMA i baggården: Nu kommer Peru endelig til Aarhus
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

LIMA i baggården: Nu kommer Peru endelig til Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen

På høje tid, kan man vist godt sige. Sydamerika og Peru kan noget med mad, som vi endnu ikke har set i Aarhus. Men den 26. maj sker der noget. Lima åbner i Aarhus, og her får vi oplevelsen af, hvad Peru kan byde på. Martin Juel Iversen er manden bag.

 

Mad, øl, kaffe, vin og kunst

Lima Aarhus går all in. Ejeren og sin peruvianske kone elsker generelt Peru. Hun kommer fra Lima, hvor hendes forældre driver to restauranter i hovedstaden i Peru. Idéen med Lima Aarhus er at lave et fristed fyldt med alt det bedste fra Peru. Det meste af det, vi vil se her, kommer fra eller er inspireret af Peru. Her vil være peruviansk Cusquena øl, vin, sodavand, saft og kaffe. Kaffebønnerne er importeret fra Peru gennem gode venner. Bønnerne får Lima selv ristet hos en lokal kafferister. Maden vil være peruviansk, men hovedsageligt hjemmelavet i Danmark. Her vil også være den kendte peruvianske Inca Kola i køleskabene. Udsmykningen er god blanding af dansk design og peruvianske farver.

LIMA i baggården: Nu kommer Peru endelig til Aarhus

Svær at sætte i bås

Lima Aarhus er en pudsig størrelse, som begrebsmæssigt ikke passer ind i de danske begreber, vi bruger. Lima er mest af alt et spansk cafétería, som langt fra er det samme som vores danske cafeteria. Her er spændvidden stor. Ifølge Martin Juel Iversen bliver det kaffe, peruviansk mad, vin, gin krydret med forskellige arrangementer.

 

Kendte lokaler i en baggård

Lokalerne ligger i en baggård i Guldsmedgade. Før i tiden regerede Sigfreds Kaffebar, Feinschmecker Café og seneste Ginbaren Two Socks. Her er der indgang fra både Badstuegade og Guldsmedgade. Ombygningen og renoveringen er i fuld gang.

 

Hvad byder køkkenet på?

Der kommer peruvianske sandwich på menukortet. Den type kender vi ikke i Aarhus, foreløbigt kommer der 8 forskellige varianter. De skiftes jævnligt ud. Ud over det kommer der morgenmad, i form af friske rundstykker og croissants. Hvad mere folkene på Lima finder på, må vi vente med at få at vide.

 

Peru – Danmark i fodbold den 16. juni

Under VM, hvor Danmark spiller mod Peru, bliver der en stor fest hos Lima, for der bliver storskærme, og her vil der både være danske og peruvianske fans, og her vil der nok også være både mad og drikkevarer fra begge lande.

 

Alt i lokalet er i princippet til salg

Stole, borde, sofaer, plakater, kunst, kopper, krus og så videre kan du købe. Måske ikke på en gang, men meningen er, at der skal være udskiftning af interiøret og plakater og kunst på væggene. Her vil der primært være kunst fra Peru, om det kan blive et udstillingsvindue for peruviansk kunst.

 

I et prisleje alle kan være med på

50 kroner for en sandwich vil være niveauet. Kaffen bliver heller ikke i den dyre ende, fortæller Martin Juel Iversen. Lima bliver et sted, hvor alle har råd til at komme. Hellere flere kunder end højere priser og færre kunder.

 

Mødested for Airbnb

Lima Aarhus får en international profil. De kommer til at henvende sig til Airbnb og couchsurfing-gæster gennem forskellige arrangementer og services. De vil gerne invitere expats indenfor, for at give dem et fast sted at mødes. Samtidig kommer Lima til at fokusere en del på den spansktalende del af Aarhus. Der bliver arrangeret meet-ups og sociale arrangementer med et internationalt præg.

 

LIMA i baggården: Nu kommer Peru endelig til Aarhus

 

LIMA Aarhus

Guldsmedgade 20 C
8000 Aarhus C

 

Åbningstider

Mandag til fredag fra 9.00 til 21.00
Fredag og lørdag fra 9.00 til 22.45
Søndag fra 10.00 til 17.00

 

 

 

Del artikel