Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Livet på Landet – med både høstarbejde og historisk dyrskue

Af anders@sommersangdigital.dk

Igen i år holder Dansk Landbrugsmuseum det årlige høstarrangement Livet på Landet med både høstarbejde og historisk dyrskue.

 

Søndag den 16. august kl. 10.00 – 16.00

 

Livet på Landet er et stort og velkendt arrangement, og der er noget for hele familien – lige fra børnenes halmrutsjebane til den sjove madskole med Hüttemeiers grundteknikker til de gamle traktormotorer, der bliver vist frem og repareret. Hele familien kan deltage og få en skøn høstoplevelse på Dansk Landbrugsmuseum.

Høsten

Hestetrukne selvbindere og tærskeværker hører måske nok en anden tid til, men når Dansk Landbrugsmuseum holder høstarrangement bliver disse maskiner fundet frem. Og mange af dem kan opleves i fuld funktion, når der høstes på marken. Det er Motor og Traktorklubben Jylland og Østjysk Køreselskab, der i samarbejde med museets mange frivillige karle sikrer, at høsten kommer i hus. Så om man er til maskinelle eller levende hestekræfter, så er der masser af skønne høstoplevelser for hele familien.

Pressebillede

 

Historisk dyrskue

De gamle danske husdyr, som kvæg, heste, får, geder samt fjerkræ, har siden det første dyrskue i Randers i 1810 været fremvist og bedømt mange gange. Heldigvis er der stadig fire historiske dyrskuer i Jylland og Dansk Landbrugsmuseum afholder hvert år det ene. Du kan møde dyrene ved boksene og bommene, eller du kan se dem i opvisningsringen, hvor de flot bliver præsenteret.

 Dyrene på dyrskuet bliver flot præsenteret i opvisningsringen, og traditionen tro er der naturligvis præmier til de vindende dyr.

 

Hüttemeiers madskole og Den Østjyske Egnsret

I det store markedstelt har Hüttemeier og hendes skåneærmer holdt sit indtog, og både voksne og børn kan komme på madskole og lære alle de gode gamle husmodertricks. Hvordan legerer man en sovs? Hvordan laver man sin egen tarteletform? Ellers hvordan laver man egentlig medisterpølse på gammeldags manér? Alt det kan du få lov at prøve – godt hjulpet på vej af Hüttemeiers teknikker og de frivillige fra Historisk Køkken.

I madens univers arbejder også Simon Rysgaard fra Restaurant Sostrup Slot, når han laver tre bud på retter med råvarer, der er særlig kendetegnende for Østjylland. Retterne kan de besøgende smage på og efterfølgende stemme på den ret, som er mest østjysk. Den Østjyske Egnsret skal nemlig findes, og det er gæsterne, der bestemmer.

 

Landbohåndværk, bryggerpiger og halmrutsjebanen

Traditionen tro vil museets mange laug også være at finde på pladsen, og de er som altid klar til at fortælle om deres arbejde og produkter. Der er rig mulighed for at gøre en god handel i torveboderne eller i markedsteltet, hvor du blandt andre kan møde Nordisk Bryghus, Favnen Fuld og Holmengård Gårdbageri.

Pressebillede

For børnene er der også masse af sjove aktiviteter. Opgavejagten ”I Bondens Fodspor” sender dem og deres familier rundt til en masse spændende stop, hvor de blandt andet kan opleve mejeristerne lave smør og ost, biavlerne slynge honning og smedene lave hestesko. De vil endda kunne opleve en traktor, der trækker en malkemaskine, og de vil selv kunne prøve at malke.
Vi inviterer alle – unge som ældre – til en skøn høstoplevelse på Dansk Landbrugsmuseum.

 

 

Del artikel

Andre læser også