Hvorfor holder man lukket, uden at fortælle kunderne det?
Det går godt for Aarhus. Turister og gæster strømmer til byen som aldrig før. Umiddelbart skulle man tro, det var godt. Måske ikke for trafikproblemerne, men for byens butikker, restauranter, cafeér, kaffebarer, pizzajoints, burgerbarer og så videre burde det være skønt. Flere gæster og kunder, men ikke mindst mere liv i gaden. Men ikke alle har det sådan, og en del af byens restauranter og spisesteder har valgt at holde ferie. Hvilket så betyder, de lukker deres forretninger. Sådan er det – åbenbart.
Ingen ved, der er lukket
Det pinlige er ikke at holde ferie. Dog er det tankevækkende, at lukke når byen vrimler med mennesker. Men bare at lukke, uden nogen ved det, er pinligt – grænsende til det torskedumme. Gennem de sidste 14 dage har vi gået gennem Aarhus og fundet et hav af restauranter og butikker, som bare er lukket. Også selvom de burde være åbne ifølge deres åbningstider. Amatøragtigt. Jeg fatter ikke, at man ikke skriver på sin website, at restauranten eller forretningen er lukket. Hvor svært er det?
Lidt mere respekt koster ikke noget
Jo flere der holder lukket, jo mere er der at lave for dem, som holder åbent. Sådan må det være. Men desværre er det svært at få bord på de gode restauranter og spisesteder, som holder sommeråbent. Sådan er det. Men en opfordring til, at man som restauratør, eller forretningsindehaver, tager sin opgave lidt mere seriøs, og behandler turister og øvrige gæster med respekt. Det kan man vel forlange i Kulturhovedstaden 2017.
Her på Aarhus Update har vi fået en del forespørgsler på, hvorfor restauranter og forretninger holder lukket, når byen markedsfører sig for at få flere turister til byen og opleve det, som så er lukket. Vores svar er: Undskyld, det er bare ikke godt nok!
Og ja, der er, heldigvis, rigtig mange som gør opmærksom på, at de holder ferie. Tak for det. God stil 🙂