Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

M.P. Bruuns Gade: Highway 51 – ny amerikansk diner får fint besøg

Af anders@sommersangdigital.dk
Henrik Knudsen
Henrik Knudsen

Det er forsøgt før, og nu skal det prøves igen: En amerikansk diner i Bruuns Gade. Denne gang som en aarhusiansk filial af Highway 51 og med et rendyrket Elvis-tema.

 

Det er Elvis Presley-kenderen Henrik Knudsen, som står bag Highway 51. Han er også manden bag landets to andre Highway 51-diners i henholdsvis Randers og Vejle, og han er ikke mindst manden, der har opført en kopi af Elvis Presleys berømte hus, Graceland, i Randers.

 

“Vi har mange aarhusianere blandt vores kunder i både Randers og Vejle, og de har gentagne gange spurgt, om vi da ikke snart kunne åbne i Aarhus, så derfor har vi gennem længere tid været på udkig efter de rette lokaler, som vi så fandt på M.P. Bruuns Gade 42,” forklarer Henrik Knudsen i en pressemeddelelse.

 

The Diner måtte give op

Adressen har de seneste år været hjemsted for et lignende amerikansk koncept, The Diner, som imidlertid ikke kunne få forretningen til at løbe rundt.

 

Der er tale om mad inspireret af den solide amerikanske sydstatskultur. På menuen står blandt meget andet en Original Memphis Bacon Cheese Burger, en Memphis Soul Burger, Steamroller Blues Burger, og Vegetarian Special Burger.

 

Kongens favorit

Starters omfatter bl.a. en Dixieland Basket of Goods og Grandma’s Country Style Onion Rings, og Highway 51 tilbyder sågar morgenmad i form af f.eks. amerikanske pandekager og omelet med kylling og grøntsager.

 

Og selvfølgelig er Kongens legendariske favorit på menuen under navnet “EP’s All Time Favorite”: Smørstegt toast med peanutbutter, marmelade, grillet banan og sprødstegt bacon.

 

Den nye diner bliver udsmykket med fotos fra Elvis Presleys tid i militæret. Og som en ekstra gimmick får restauranten et telefonnummer, der er identisk med Elvis’ militær-ID: 53310761.

 

Elvis’ kusine klipper snoren

Highway 51 åbner tirsdag den 6. august. Men allerede dagen før er der grund til at kigge forbi. Her klippes den røde snor af ingen ringere end Elvis Presleys kusine, Donna Presley. Hun stiller op til både fotos og autografer.

 

Forfatteren Donna Presley har bl.a. skrevet en Elvis-biografi og står bag kogebogen “The Presley Family And Friends Cookbook”.

 

En god appetit

Der er dog ingen grund til bekymring over Elvis Presleys spisevaner, som hyldes af Highway 51, fortalte Donna Presley i et interview for flere år siden:

M.P. Bruuns Gade: Highway 51 - ny amerikansk diner får fint besøg
Henrik Knudsen

 

“Selvfølgelig havde han en god appetit. Alle er nødt til at spise for at overleve. Der var visse ting, som han nød mere end andre, men sådan er alle. Hvis du ser hans sidste koncert, kan du se, at han var oppustet – ikke fed. Det skyldtes den medicin, han indtog. Elvis var skrøbelig og afhængig af receptpligtig medicin. Han tog medicin for at kontrollere skrøbelighederne, og medicinen endte med at kontrollere ham,” sagde Donna Presley dengang til den britiske netavis Metro.

 

Jo – Elvis ER død

I samme interview fastslår Donna Presley, at Elvis faktisk er død – uanset hvad mange fantaster og konspirationsfanatikere mener:

 

“Ingen i denne verden ville ønske mere end mig, at Elvis var i live (…) Elvis døde den 16. august 1977.”

 

I næste uge står Donna Presley i Aarhus for at åbne den tredje filial af Highway 51.

 

På åbningsdagen koster en klassisk burger – ja, 51 kroner.

 

Masser at se på i Randers

Henrik Knudsen står selv for rundvisninger i Elvis-kopien “Memphis Mansion” i Randers, som ikke måtte hedde “Graceland” efter en henvendelse fra Presley-familien, der passer godt på rettighederne til hele Elvis-brandet.

 

Men huset byder på masser af memorabilia, rundvisninger, særudstillinger og koncerter.

 

Highway 51

M.P. Bruuns Gade 42
8000 Aarhus C
Tel. 53 31 07 61
www.memphismansion.dk/restaurant

 

Memphis Mansion

Randers Vej 3
Graceland Randers Vej 3
8960 Randers SØ
Tel. 86 42 96 96
Alle dage kl. 10-21
www.memphismansion.dk

 

Del artikel

Andre læser også