Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Målet er 10.000 træer: 500 nye træer i Aarhus N

sdr_HDRB
sdr_HDRB

Bytræ nummer 500 siden 2017 er netop plantet på Mylius Erichsens Vej i Aarhus N. Målet er 10.000 træer inden 2025, men hvis det ambitiøse mål skal indfries, skal indsatsen intensiveres.

 

En diskret messingplade viser, at det nyplantede træ for enden af Mylius Erichsens Vej markerer en særlig milepæl. Det er træ nummer 500 i Aarhus Kommunes ambition om at nå 10.000 træer inden 2025.

De 500 træer er dog langtfra nok. Hvis man fortsætter med at plante træer i samme tempo som hidtil, vil der være plantet under halvdelen af målet i 2025. Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, fortæller, at der er et øget fokus på at plante nye træer, og han tror derfor på, at udviklingen kan accelerere i de kommende år.

 

”Hver gang vi fælder et træ i midtbyen, så planter vi konsekvent to nye. Alle, der arbejder med byudvikling, skal prioritere træer i alle projekter, hvis vi vil gøre Aarhus til et grønnere sted at bo. Jeg tror på, at den tan- kegang med tiden vil sprede sig yderligere,” fortæller han.

Omvendt ligger han ikke skjul på, at det kræver yderligere handling, hvis det ambitiøse mål skal nås.

 

”Vi skal selv blive endnu bedre til at tænke træer ind i alle projekter, men det kræver også politisk vilje. Hvis byrådet ønsker at gøre ambitionen til virkelighed, skal der sættes flere penge af til træer i de kommende års budgetter,” fortæller  Bünyamin Simsek. Han håber også på at se endnu flere samarbejder mellem private aktører om at plante nye træer.

 

Læs mere om 10.000 træer og ønsk et træ her: