Så er den gal igen – australsk vinaften på Lecoq
Torsdag den 12. maj afholder Lecoq i Latinerkvarteret australsk vinaften med det australske vinhus Yalumba. Yalumba kommer med vinene, mens Lecoqs dygtige kokke har kreeret en særlig seks-retters menu til at ledsage de gode dråber.
Australsk vinaften
Vinhuset Yalumba ligger i området omkring Adelaide i South Australia regionen, hvor vinhusets grundlæggere slog sig ned i 1849, og hvor området har produceret vin siden 1858. I dag er Yalumba det ældste familieejede vinhus i Australien. Under middagen vil Yalumbas europæiske repræsentant Liz Schoen være til stede og fortælle om vinene og huset.
Seks retter og seks glas vin koster 750 kroner og inkluderer samtidig kaffe og en Chartreuse. Australsk vinaften starter klokken 18.30 med velkomst og bobler.
Menu
N.V. Jansz Premium Cuvée Brut, Méthode Tasmanoise.
Stenbiderrogn med blinis og pisket creme fraiche.
————
2014 “Y” Yalumba, Viognier.
Dekonstrueret forårsrulle med chili, citrongræs og Nashi-pære.
———-
2012 Pewsey Vale, Eden Valley, Riesling.
Terrine på svineskank og foie gras med æble og rosemarin.
———-
2014 Yalumba Old Bush Vine, Grenache.
Stegt havtaske kæber med friterede glasnudler, fennikel og mynte.
———-
2013 Yalumba “Y”, Shiraz & Viognier
Confiterede brisler med sprød hønseskind og forårsløg.
———-
2012 Yalumba FSW8B, Botrytis, Viognier.
Rabarbertærte med brændt marengs.
———-