Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restaurant Miró – ingen slinger i valsen

Af anders@sommersangdigital.dk

Anmeldelsen er skrevet af Christoffer Brandt for Byens Spiseguide.

Det er svært ikke at lade sig imponere over den vedholdenhed, stabilitet og elegance, som Restaurant Miró i overbevisende facon har leveret i næsten 25 år. Restauranten er drevet af den karismatiske Toni Leichtle, og han har præsteret at skabe en atmosfære og et kulinarisk niveau, som er helt unik. Vi besøgte den gamle dame på hjørnet af Marstrandsgade og Thorvaldsensgade en kold og blæsende aften i januar. Jeg kan med ro i sindet rapportere, at Miró stadigvæk er en sværvægter i Aarhus. Læs anmeldelsen som PDF her: Anmeldelse af Miró

Efter ankomsten fik vi hurtigt en kurv med lunt, hjemmelavet brød, og dertilhørende smør, svinefedt med æbler, safranmayonnaise og græsk yoghurt med urter. Toni importerer og serverer en uhørt stor mængde champagne af mærket Deutz. Til denne champagne blev vi tilbudt intet mindre end ægte kaviar, og det kunne vi ikke sige nej til. Dette var ikke eksklusivt for os, men er noget, som Toni serverer så længe lager haves.

Lun hjemmbagt brød på Miró i AarhusMiró – Nu som Kaviarhus?

Vi fik serveret 15 gram kaviar fra den italienske fabrikant Caviar Giaveri. Den sorte dåse indeholdte kaviar fra den russiske stør. Hertil blev der serveret sprøde, hjemmelavede kartoffelchips og en fløjlsblød kartoffelcreme. Smagen af hav var dominerende uden at blive overdøvende, og den balancerede fint forholdet mellem sødme og salt – en absolut fornøjelse. Store og mørke æg der hver især synes at indeholde et univers af smagsnuancer. En fed, cremet og kødfuld konsistens blev matchet med smagen af fed fisk, havgus, tang og et perfekt indhold af salt, simpelthen luksuriøst. Glasset med Deutz havde i sig selv en vægtløs elegance med flotte noter af hvide blomster, æble og en mineralsk struktur, som komplimenterede kaviaren eksemplarisk. Tak for en start! Kaviarserveringen kostede 350 kroner inklusiv et glas Champagne. Du skal se kaviarserveringen som en selvstændig servering, som er ud over aftenens menu. Belugakaviar er også fast på Mirós menukort, her er prisen dog en helt anden.

En omgang kaviar på Miró i AarhusVi fulgte anbefalingen

På Miró kan man vælge mellem tre og syv retter inklusiv en tilhørende vinmenu. Jo flere retter du vælger, jo billigere er hver ret. Da det var en slags arbejdsmøde, vi var til, valgte vi den store menu med tilhørende vinmenu.

Den første af de syv retter var torsk serveret med en østersemulsion, brændte porrer, stenbiderrogn og en crumble af rugbrød. Flot balance i retten. Torsken var silkeblød, og fedmen og syren i østersemulsionen spillede godt sammen med den sprøde crumble og de bitre, knasende porrer.

Torsk serveret med en østersemulsion, brændte porrer, stenbiderrogn og en crumble af rugbrød på Miró i Aarhus

Hertil blev der skænket en 2012 Sauvignon Blanc fra den chilenske storproducent Errazuriz. Vinen var frisk og stringent og komplimenterede derfor retten flot.

Errazuriz, single Vineyard på Restaurant Miró i AarhusRet nummer to var endnu en fiskeret: Pighvar serveret på cremet selleripuré. Dertil brunet smør, radisefrø, syltede løg og perler af tapioka marineret i soya. Pighvarren var perfekt stegt, flaget og uhyre smagfuld. Den luftige puré var godt parret med de syrlige løg og den brunede smør. De soyamarinerede perler af tapioka var muligvis for saltede i sig selv, men lod til at komme til sit rette i samspillet mellem smørret, puréen og fisken.

Pighvar serveret på cremet selleripuré på Miró i AarhusVin nummer to var en lækker tysk Riesling fra 2009. Fin balance mellem sødmen og syren, subtile noter af petroleum og en medrivende frugt. Denne vin passede ikke kun godt til maden, men var også en nydelse i sig selv.

Weingut von Racknitz, Riesling 2009 på MiróTredje ret bestod af en hummerbisque med jomfruhummer, persillerod og karry i en åben ravioli. Hummerbisquen blev hældt op ved bordet og fyldte luften med dufte af hummer, urter og cognac. Kombinationen af den fede, let stærke suppe, jomfruhummerens faste tekstur og den sprøde persillerod var uimodståelig.

Jomfruhummer, persillerod og karry i en åben ravioli på Miró i AarhusHummerbisque med jomfruhummer, persillerod og karry i en åben ravioli på Miró i AarhusRetten blev serveret sammen med en Chardonnay fra Bourgogne med klassiske noter af vanilje og eg, som blev parret med fedme og god syre. Hele bordet var begejstret for denne vin, som tilmed løftede retten til nye højder.

Bernard Moreau 2010, Restaurant Miró i AarhusAftenen fløj afsted, og vi var nu kommet til fjerde ret: Sprængt gris, stegt foie gras, sprøde svær, perleløg, kål og en vidunderlig sauce. Kålen var tilberedt som en Pommes Anna, hvilket gjorde den både sød, salt og fed. Grisen var mør og saftig og var en smagsoplevelse ud over det sædvanlige i kombination med foie grasen, de syrlige løg og den kraftfulde sauce. Sprødheden fra sværene fungerede som tiltænkt, og retten var et eksempel på den skarphed, som man kan forvente hos Miró.

Sprængt gris, stegt foie gras, sprøde svær, perleløg, kål og en vidunderlig sauce på Miró i AarhusTil denne ret fik vi en østrigsk Pinot Noir fra Buchegger. Østrigsk Pinot Noir er ofte meget forfinet og elegant i sit udtryk, og der var delte meninger omkring valget af vin hertil. Vinen var i sig selv god, men lod desværre til at drukne lidt i de søde og tunge smagsnuancer fra retten. Ikke desto mindre nød alle omkring bordet ret nummer fire.

Østrigsk Pinot Noir fra Buchegger på Miró i AarhusMere mad, mere vin. Femte ret var oksemørbrad og vagtel, serveret med skorzonerrod, creme af spinat og røget kartoffel – og selvfølgelig friskrevet sort trøffel. En magtpræstation, fyldt med smag og tekstur. Kødet var vidunderligt mørt, og sammen med kartoflen, spinaten og trøflen var det et festfyrværkeri af sanseindtryk.

Oksemørbrad og vagtel, serveret med skorzonerrod, creme af spinat og røget kartoffel – og selvfølgelig friskrevet sort trøffel på Miró i AarhusVi fik serveret en Barolo fra 2007, som var lige så fremtrædende som retten. Vinen var mørk, med noter af tobak og sorte bær, og fungerede især godt sammen med trøflen. En helt igennem flot vin på en vinmenu.

Barolo på Miró i AarhusEfter fem fantastiske retter var vi nået til ostene. Vi fik serveret otte forskellige europæiske oste. Der var en dansk King Jersey, Timanoix, en spansk El-Pastor, Epoisses, Crottin de Chavignol, Tomme de Mortagne, Saint Albray og en engelsk Stilton.

Måltidets konge - Osten på Miró i AarhusTil disse oste blev der skænket en sød Rasteau fra Rhône i Frankrig. God sødme, skarphed og hint af valnødder, som passede godt til ostene.

Sød Rasteau fra Rhône til osten på Miró i AarhusSyvende og sidste ret kom på bordet. En dessert bestående af ananasis, chokoladecrumble, syltede frugter, sprøde marengs og ”kiksekage”. Ananasens klassiske syre/sødme forhold kom tydeligt til udtryk i isen, og teksturen fra marengs, kiksekage og crumble gjorde, at retten fik struktur.

Smuk dessert på Miró i AarhusVi fik serveret en gylden dessertvin fra Barsac i Sauternes. Elegant glas med dyb honning- og abrikossmag, som passede exceptionelt sammen med desserten. En flot afslutning på en forrygende aften på Miró.

Dessertvin, Barsac, Chateau Piada på Restaurant Miró i AarhusOpmærksom og smuk betjening

Udover Toni Leichtle selv, havde vi en ung, smuk og smilende kvinde, som i den grad havde føling med bordet. Tempoet af retter var passende – efter vores mening. For et halvt års tid siden overtog Mikkel Hevring Sørensen køkkenchefjobbet på Miró. Det efterhånden kendte køkken i Aarhus er om noget kendt for sin stabilitet. Det er ikke et sted, man forlader frivilligt. Det er en drøm for mange kokke at være i køkkenet på Miró. En stor del at retterne blev præsenteret og serveret af køkkenchefen selv. Der var heller ingen slinger i valsen. Præcis kommunikation og ikke noget med en lang udredning om, hvordan en ret er lavet. Dog fik vi svar på alle vores spørgsmål.

Hver en krone værd

Prisen for syv retter var 689 kroner og det samme for vinmenuen. Det giver 1378 kroner for det hele. Når man tager niveauet, maden, vinen og betjeningen i betragtning, er det faktisk en rigtig god pris. Det skal ses i sammenligning med andre restauranter på dette niveau, og dem er der ikke så mange af i Aarhus. Transporten til hovedstaden er sparet. Jeg nægter at tro på, at man får en bedre betjening på hovedstadens gourmetrestauranter. Hvis jeg sammenligner med Michelinrestauranter, ville Miró med sikkerhed have en Michelingstjerne. Det er mit tredje besøg på Miró, og noget, som jeg samtlige gange har oplevet, er deres gavmildhed med genopfyldning i glasset. Der er Miró i deres helt egen klasse. Så vinmenuen er faktisk klart det bedste og billigste valg, hvis man altså har en naturlig tørst.

Vi er i den absolutte top

Én ting er maden, som jeg helt ærligt kan sige, er noget af det bedste, du kan opspore på denne side af Storebælt. Noget helt andet er den stemning, som hersker på Miró. Serveringen er i en klasse for sig selv, og Toni Leichtle er en opmærksom og imødekommende vært. Det føles varmt og hjemmeligt at være på restauranten. Oplevelsen opnår et nyt niveau, når formaliteterne bliver viklet ind i smil, nærvær og helt igennem fantastisk gastronomi. Lokalerne er lyse og åbne, og akustikken er udmærket. Restaurant Miró er en oplevelse alle burde unde sig selv i hvert fald én gang, for det er sjældent, at støde på uformelt gourmet i så høj en klasse.

Læs også: Miró – et kvart århundrede på toppen

Restaurant Miró

Marstrandsgade 2
8000 Aarhus C
Telefon + 45 86 13 87 00
Mail: kontakt@restaurant-miro.dk
www.restaurant-miro.dk

[mappress mapid=”236″]

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

ERHVERVSLIVET HAR OGSÅ FÅET ØJNENE OP FOR PARKPARK

Læs artikel

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien