Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mad:ID 2015 Kokkedysten – Professionelt show i private køkkener

Af Michael Qureshi

Den 22. november går det løs med Mad ID: Kokkedysten i Fredericia. Feltet er bredt og der er høje forventninger til de seks kokke. Deltagerne er Claus Jørgensen, Restaurant Lieffroy, Kasper Tind Hasse, Falsled Kro, Mark Kragh Andreæ, Madkælderen, Mikkel Kjølhede, Restaurant Substans, Mikkel Laursen, Restaurant Mellemrum og René Trane, Hotel Saxkjøbing. Dommerpanelet er lige så imponerende: Jens Peter Kolbeck, Sølvvinder i Bocuse D’Or og forhenværende kongelig hofkok, Morten Falk, Køkkenchef på Restaurant Kadeau, Årets kok i 2014 og Danmarks deltager i Bocuse D’Or 2016, Rainer Gassner Indehaver og køkkenchef på Restaurant Ti Trin Ned og endelig Tommy Friis Indehaver og køkkenchef på Fru Larsen og Årets kok 2010. Det må siges at være toppen af poppen på den danske gastronomiske scene!

 

Økologi, dyrevelfærd og lokale råvarer

Bag dysten er Mette Hvarre Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned. Hun er selv tidligere konkurrencekok og har længe ønsket at lave en konkurrence selv. Mette fortæller, at det kan være svært at finde lokale råvarer, også selv om man er en toprestaurant. Derfor vil hun gerne vise, hvordan man bruger dem, der findes på markedet. Hun og hendes team går desuden meget op i økologi og dyrevelfærd og derfor er det endnu vigtigere for hende at vise, hvordan de to ting slår igennem i en ret. Samarbejdet med Madværket går derfor op i en højere enhed, fordi madværket er en forening af producenter, madværkere, gastronomibutikker, kokke, hoteller og restauranter, fødevarekonsulenter og forbrugere, der har til formål at fremme lokale råvarer og skabe en god og blivende forretning af dem.

 

Må den bedste kok vinde – intet snobberi her

Kokkedysten er en lidt atypisk konkurrence på flere måder, for der er lagt vægt på, at der skal være en hyggelig stemning uden at gå ned på ambitionerne. Formålet med konkurrencen er at udbrede kendskabet til lokale råvarer og deltagerne skal kreere retter af torsk fra Skærbæk til forretten, Duroc gris til hovedretten og økoæbler til desserten. Derudover er der ikke så mange regler og kokkene får frit spil til at vise deres kreativitet. Ofte får en konkurrencekok fire timer til at lave og servere maden, men her er det seks timer. Det giver grobund for hyggen og der er plads til at lave et show for publikum i stedet for at stresse rundt. Mette og Madværket har forsøgt at lave en konkurrence på kokkens præmisser, så det bliver en sjov oplevelse for alle. Det er vigtigt, at det er den bedste mand på dagen, der vinder. Det handler ikke om hvem kokken er, hvor mange priser han har vundet eller hvilken restaurant, han kommer fra. Det handler udelukkende om maden, der bliver lavet netop denne dag. Derfor bliver der også gjort meget ud af, at finde et godt dommerpanel, som kan bedømme allround.

 

Professionelt show i private køkkener

Mette opfordrer til at komme og se, hvad kokkene finder på, hun forventer, at kokkene laver et show og giver publikum og hinanden en helt særlig oplevelse. Det  er en udstilling i kogekunst og alle kan komme ind fra gaden og se, hvordan det foregår, når seks topkokke går i gang i Electrolux’ lokaler i Fredericia. Det betyder, at der ikke kokkereres i industrikøkkener, men i køkkener, som vi alle har hjemme i privaten, hvilket forhåbentligt også inspirerer. Hvis man vil smage retterne, skal man købe en billet, der er stadig få tilbage, så det er med at være hurtig. Dørene åbnes for publikum klokken 16.00 og maden serveres fra klokken 18.10.

Endelig lover Mette, at det bliver en helt særlig person, der overrækker præmierne til de dygtige vindere.

Se mere her

 

 

Del artikel

Andre læser også