Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mads Langer og Tim Christensen laver musik til Bier-musical

Af Pernille Søborg

Musikhuset Aarhus løfter i dag sløret for hele sit storstilede program for kulturhovedstadsåret 2017. En af de helt store nyheder er, at Mads Langer og Tim Christensen bliver en del af det stjernespækkede hold, der skal forvandle Susanne Biers oscarnominerede film Efter Brylluppet til en musical.

 

Når Musikhuset og Betty Nansen Teatret forvandler Susanne Biers oscarnominerede film Efter Brylluppet til en musical, bliver det med sange skrevet af nogle af landets allerbedste og mest populære musikere. Musikhuset kan i dag afsløre, at både Mads Langer og Tim Christensen kommer til at skrive sange til musicalen. ”Det er et kæmpe scoop, at vi har fået Mads Langer og Tim Christensen med ombord. Holdet bag Musikhusets Bier Trilogi er nu stort set fuldendt, og vi er meget begejstrede for, at det er lykkedes at samle så dygtige kunstneriske kræfter. Vi er blot få dage fra, at Aarhus 2017 officielt bliver skudt i gang, og vi glæder os helt vildt. Der er fantastisk mange spændende oplevelser, nyskabende samarbejder og stjernestunder i vente”, siger Mette Kier, der er programchef i Musikhuset.

 

Det stjernespækkede hold

Mads Langer og Tim Christensen bliver en del af det stjernespækkede hold, der skal tage Efter Brylluppet fra det det hvide lærred til de skrå brædder. I spidsen står instruktør Peter Langdal og på rollelisten er Erann Drori, Cecilie Stenspil, Flemming Enevold og Barbara Moleko. Mads Langer og Tim Christensen er de første i en række komponister, der kommer til at skrive musik til hver deres karakter i musicalen. Efter Brylluppet bliver produceret af Betty Nansen Teatret og får verdenspremiere i Musikhuset den 23. september. Efter at have spillet i Aarhus fortsætter forestillingen til Købehavn, hvor den spiller på Betty Nansen Teatret.

Stjernespækkede samarbejder i 2017

Musikhuset satser stort med spektakulære oplevelser i 2017, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad. Tre af Susanne Biers film går fra lærred til scene i Bier Trilogien. Den britisk/amerikanske kunstner Anohni giver en eksklusiv koncert med Aarhus Symfoniorkester. Olafur Eliasson, Jamie xx og Pariseroperaens ballet smelter sammen på scenen i den forførende danseforestilling Tree of Codes. Der venter også store oplevelser under Aarhus Jazz Festival med Jamie Cullum i selskab med Aarhus Jazz Orchestra og koncert med Madeleine Peyroux. Desuden er der også allerede noget at glæde sig til i 2018, hvor det vellykkede samarbejde med Fredericia Teater fortsætter med musicalen Seebach. På musicalfronten præsenteres også Saturday Night Fever med Silas Holst i spidsen. Det er blot nogle få af mange højdepunkter i Musikhusets nye programmagasin, der netop er blevet offentliggjort.

 

Spektakulære højdepunkter storsælger

Musikhusets program for 2017 byder på et bredt repertoire inden for koncerter, forestillinger og arrangementer af international og høj kunstnerisk kvalitet. Det kan i den grad mærkes på billetsalget. Derfor sætter Musikhuset fire nye forestillinger i salg til et af årets store musicalhit. Saturday Night Fever – The musical kan nu også opleves 13.-16. juni. Også billetsalget til danseudgaven af Susanne Biers Elsker dig for evigt er brandvarmt. Efter offentliggørelsen af den musikalske pardans mellem Marie Brolin- Tani og Pernille Rosendahl har billetslaget taget fart. Derfor sætter Musikhuset nu to ekstra forestillinger i salg. Musikhuset har også sat de sidste billetter på balkonen til salg til fire forførende aftener med den moderne danseforestilling Tree of Codes. Den spektakulære film- og musikoplevelse Ringenes Herre Live med Aarhus Symfoniorkester er allerede totalt udsolgt. Det samme gælder koncerten med stjernedirigenten Daniel Barenboim og hans legendariske orkester, West-Eastern Divan Orchestra.

 

Nordens største musikhus skriver historie

Musikhusets nye program kommer efter flere år med flotte resultater. 2016 blev sågar det bedste i Musikhusets historie. Hele 655.000 gæster fandt vej til Nordens største musikhus. Det rekordhøje antal gæster bliver bakket op af et rekordhøjt antal solgte billetter. I alt 350.000 billetter er røget over disken i Musikhusets billetsalg. Direktør Jan Christensen ser frem til at kaste sig ud i de store satsninger i 2017: ”2017 bliver et fantastisk år, der vil indskrive sig i Musikhusets historie. Vi er rigtig stolte over, at den officielle åbning af Aarhus 2017 på lørdag sker i Musikhuset i overværelse af Hendes Majestæt Dronningen, og at det store folkelige optog samme aften starter fra Musikhusparken. Vi har skabt et program for året, som både kunstnerisk og økonomisk er Musikhusets mest ambitiøse til dato. Vi glæder os rigtig meget til at byde Aarhus og alle byens gæster velkomne til nogle enestående oplevelser. Det bliver stort”, siger Jan Christensen.

 

Musikhusets nye programmagasin for 2017 rammer fredag og lørdag i denne uge 240.000 danske postkasser. Programmet kan fra i dag hentes gratis i Musikhuset eller læses online på hjemmesiden.

 

MUSIKHUSETS HØJDEPUNKTER I 2017

 

 

25/4: West-Eastern Divan Orchestra under ledelse af Daniel Barenboim

Det er et fantastisk musikalsk og politisk spændende orkester, der gæster Musikhuset i april. Den verdenskendte og kontroversielle dirigent Daniel Barenboim, der både har israelsk og palæstinensisk statsborgerskab, grundlagde i 1999 West-Eastern Divan Orchestra. Et storslået symfoniorkester, som består af israelere, palæstinensere og andre musikere fra Mellemøsten. Orkestret har turneret rundt i hele verden og samlet unge musikere fra hele Mellemøsten til kulturudveksling og dialog i musikkens tegn. Blandt andet har de givet en rørende koncert i Ramallah i 2005 og spillet til ære for Kofi Annan i FN’s hovedkvarter i New York. I år kan orkestret helt ekstraordinært opleves i Musikhuset.

 

27/4: Tree of Codes af Company Wayne McGregor

Visuelt koncept: Olafur Eliasson, musik: Jamie xx Tre af tidens hotteste internationale kunstnere inden for hvert deres felt: dans, installationskunst og elektronisk musik har skabt en spektakulær forestillingshybrid, som kommer til Aarhus i 2017. Solodansere og dansere fra verdens ældste og mest prestigefyldte balletkompagni, Pariseroperaens Ballet, opfører sammen med Company Wayne McGregor den moderne ballet Tree of Codes. Balletten gentænker den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foers bog af samme navn.

Det visuelle koncept er skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, og musikken er komponeret af den kendte elektroniske musiker Jamie xx.

Den spektakulære forestilling havde verdenspremiere på Manchester International Festival og bliver sat op i London, Paris og New York. I 2017 kan den opleves i Musikhuset Aarhus fra den 27. til 29. april.

 

16/5: Ray Chen

Den internationale musikpresse har for længst udpeget den 27-årige Ray Chen til at være en af fremtidens helt store stjerner. Den australsk/taiwanesiske virtuos er en af verdens mest lovende, unge violinister og har tre prisbelønnede og anmelderoste albums med i bagagen til Aarhus 2017. Repertoiret spænder vidt, og der venter publikum en violinkoncert i verdensklasse med en unik og fremadstormende musiker.

 

19/5: Saturday Night Fever – The Musical

Aarhus bliver ramt af diskofeber, når en af de mest populære musicals nogensinde Saturday Night Fever – The Musical kommer til Musikhuset i 2017. Baseret på filmen af samme navn, som er den klassiske historie om ung kærlighed, forelskelse og kampen for at lykkes og blive til noget, vil denne forestilling sætte nye standarder for en exceptionel musicaloplevelse for tusindvis af gæster. Saturday Night Fever giver publikum alle de største Bee Gees-hits og garanterer et brag af en danseoptræden med landets dygtigste dansere, et stort live-orkester og Silas Holst i spidsen.

 

15/7: Jamie Cullum og Aarhus Jazz Orchestra

Den engelske sanger, entertainer og komponist Jamie Cullum og Aarhus Jazz Orchestra giver til den officielle åbning af Aarhus Jazz Festival et brag af en koncert i Musikhusets Store sal. Dermed fortsætter vi traditionen for at det lokale jazzorkester samarbejder med store stjerner. Tidligere år har de således spillet sammen med navne som David Sanborn, Kira Skov og Mads Mathias.

 

16/8: Bier-trilogien: Brødre – som opera af Kasper Holten

Den Jyske Opera producerer Biers stærke trekantsdrama Brødre som opera. I spidsen står Kasper Holten, der er operachef på Royal Opera House i London. Brødre er en moderne, men tidløs historie om broderskab, krig og kærlighed skrevet af Anders Thomas Jensen. Filmen fra 2004 blev i 2009 genindspillet i USA under titlen Brothers med Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal og Natalie Portman i hovedrollerne.

 

Operaen er en del af Bier Trilogien, hvor Susanne Biers tre mesterværker Efter Brylluppet, Brødre og Elsker dig for evigt bliver forvandlet til musical, opera og dans. I spidsen for de tre forestillinger, der får verdenspremiere i Musikhuset, står de tre stjerneinstruktører Peter Langdal, Kasper Holten og Marie Brolin-Tani. Bier Trilogien bliver sat op i samarbejde med Betty Nansen Teatret, Den Jyske Opera, Black Box Dance Company og Aarhus 2017.

 

7/9: Ringenes Herre Live med Aarhus Symfoniorkester

Kom med til Midgård med Frodo, Aragorn, Legolas og Gandalf, når Musikhuset viser blockbusteren Ringenes Herre – Eventyret om ringen, som man aldrig har oplevet den før. Howard Shores prisvindende musik bliver spillet live af Aarhus Symfoniorkester sammen med den storslåede film, et kor på 80 mand og et drengekor på 40. Intensiteten øges, og publikum kommer helt sikkert ud på kanten af stolen, når de følger kampen om ringen i Saurons skygge.

 

23/9: Bier-trilogien: Efter brylluppet – som musical af Peter Langdal

Den tredobbelte Reumert-vinder Peter Langdal står i spidsen, når Musikhuset, Aarhus 2017 og Betty Nansen Teatret bringer Susanne Biers Oscarnominerede film til scenen. Når Efter Brylluppet går fra det hvide lærred til de skrå brædder bliver det med musik af Mads Langer og Tim Christensen. Erann DD spiller hovedrollen som den idealistiske Jacob. Han skal spille sammen med Cecilie Stenspil og Flemming Enevold, der indtager de bærende roller som Jørgen og Helene. Med på holdet er også Barbara Moleko Kasper Leisner, Hanne Uldal, Lea Thiim Harder, Anna Stokholm, Diluckshan Jeyaratham og mange flere. Sammen skaber de en musikalsk teaterforestilling ud af Biers rørende skæbnefortælling om mennesker, som er knyttet sammen af følelsesmæssige og genetiske bånd. Musicalen får verdenspremiere i Musikhuset den 23. september og fortsætter efter Aarhus til Købehavn, hvor den spiller på Betty Nansen Teatret.

 

Musicalen er en del af Bier Trilogien, hvor Susanne Biers tre mesterværker Efter Brylluppet, Brødre og Elsker dig for evigt bliver forvandlet til musical, opera og dans. I spidsen for de tre forestillinger, der får verdenspremiere i Musikhuset, står de tre stjerneinstruktører Peter Langdal, Kasper Holten og Marie Brolin-Tani. Bier Trilogien bliver sat op i samarbejde med Betty Nansen Teatret, Den Jyske Opera, Black Box Dance Company og Aarhus 2017.

 

8/11: Bier-trilogien: Elsker dig for evigt – som moderne danseforestilling af Marie Brolin-Tani

Den internationalt anerkendte koreograf Marie Brolin-Tani forvandler den tragiske kærlighedshistorie Elsker dig for evigt om en mand, der bliver lam til en moderne og gribende danseforestilling. På scenen er de dygtige dansere fra Black Box Dance Company, og musikken bliver leveret live af Pernille Rosendahl.

 

Den moderne danseforestilling er en del af Bier Trilogien, hvor Susanne Biers tre mesterværker Efter Brylluppet, Brødre og Elsker dig for evigt bliver forvandlet til musical, opera og dans. I spidsen for de tre forestillinger, der får verdenspremiere i Musikhuset, står de tre stjerneinstruktører Peter Langdal, Kasper Holten og Marie Brolin-Tani. Bier Trilogien bliver sat op i samarbejde med Betty Nansen Teatret, Den Jyske Opera, Black Box Dance Company og Aarhus 2017.

 

18/11: Anohni in Concert

Den britisk/amerikanske kunstner Anohni giver sammen med Aarhus Symfoniorkester en eksklusiv koncert i Musikhusets store sal. Anohni er kendt for sin smukke, delikate, nærmest overjordiske sangstemme og brød igennem den musikalske lydmur i 2005, da hun som forsanger i bandet Antony and the Johnsons modtog den fornemste britiske musikpris, en Mercury Award, for årets album. Anohni er inviteret af Aarhus 2017 som ’artist-in-residence’ og vil i kulturhovedstadsåret bosætte sig i Aarhus. Her vil hun gennemføre en række forskellige kunstneriske projekter i løbet af året. Billetsalget til koncerten begynder til marts.

 

21.–29./4 2018: Seebach

Musikhuset bliver i 2018 fyldt med nogle af de største pophits fra de seneste 50 år, når musicalen Seebach indtager scenen. Fredericia Teaters nye danske musical fortæller historien om to af Danmarks største popkoryfæer gennem alle de store hits.

FAKTA OM MUSIKHUSET

 

  • Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus og beriger, bevæger og begejstrer hvert år mere end 600.000 gæster. Med storslået akustik og smuk arkitektur danner husets seks sale og ni scener ramme om mere end 1.200 arrangementer årligt. Musikhuset byder på oplevelser inden for alle genrer. Børneforestillinger, koncerter, musicals, comedy, dans, teater, opera, symfonikoncerter samt møder, events og konferencer for erhvervslivet. Der er også masser af gratis aktiviteter og mulighed for at nyde husets café og restaurant johan r.

 

  • Musikhuset er et musikalsk kraftcenter, der udover at trække de største musikere til Aarhus huser seks lokale og toneangivende aktører: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, teatergruppen Filuren og Comedy Zoo Aarhus.

 

  • Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Århus Festuge, Ridehuset, Aarhus

 

  • Musikskole, Bora Bora og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen.

 

Del artikel

Andre læser også