Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund brillerer overlegent

Af Jan L. Pedersen

Sdr. Bjert Kro og Madværket har flyttet grænsen for maden på festivaler. Hold nu op, hvor de gav den gas. De har lavet en fem retters menu med tilhørende fem cocktails til 650 kroner. Det vandt, ingen tvivl her. Nohrlund var repræsenteret med Søren Aamand, som i den grad var i storform. Han var kapelmester for holdet fra Nohrlund.

Kø til Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Restauranten ligger i skoven, nedenfor trappen op til den store plads. Der er ro, eller rimelig ro. Bordene er rå planker. Rigtige stole med lammeskind, hvor man sidder helt forrygende i. God betjening og ikke mindst en fantastisk atmosfære.

Velkomst hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Det tager halvanden time

Det var en oplevelse på halvanden time, hvor der var fuld fart på lige fra starten, og hvor man får fem retter og fem forskellige cocktails. Helt igennem en spændende idé, og hvor man for en gangs skyld får noget mad, som lige så godt kunne være serveret på en toprestaurant. Tak for det. Restauranten er åben for alle, og ikke kun for VIP gæster.

Brød hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Lige på og hårdt

Maden er lavet på lokale råvarer fra trekantsområdet. Anretningen var smuk, og var langt fra det man normalt ser på festivaler. Cocktailsene havde ingen navne. Vi sidder jo midt i skoven, og det er okay at være lidt autonom her.

 

Første ret var en lille fiks løgrom med blomkål og hassel. Dertil en cocktail som var lavet på friskpresset lime, tør cava i et bøgeflis-røget glas og frisk rosmarin og timian.

Første ret hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Hvide danske asparges, krebs og en fuldfed hollandaise. Cocktailen hertil var en brasiliansk inspireret cocktail. Lavet af chardonnay, amaretto, æggehvide og lidt citron. Cocktailen skulle passe til skaldyr og en fed hollandaise, hvilket lykkes perfekt. Æggehviden hjælpe godt til. En vinder.

Krebs og asparges hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Sødams unghaner var også med en tur på NorthSide. En stor servering, med grillet hjertesalat, friske ærter og ikke mindst en fond som var ren verdensklasse. Kraftig og vanedannende. Cocktailen skulle passe til unghanen og en saucen, som for alvor sparkede røv. Det lykkes med en blanding at æblemost, gin, honning og brændt timian på toppen. Et nærmest mamut stort glas. Ingen kritik af det. Men hovedretten var jo også stor, så der skulle lidt væske til.

Sødam unghane hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Desserten var danske jordbær med rom og fløde og lidt marcipanmakroner. Den bedste dessert vi nogensinde har spist på en festival. Den var en michelinrestaurant værdig.

Jordbærdesserten hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

En cocktail, som skulle matche danske jordbær, var målet. Det skete med et mix af rabarber og jordbær, vanilje, vodka og Diplomatico rom. Smukt. Normalt er jeg ikke helt oppe at ringe over cocktail til mad. Men indrømmet. Fuck, hvor var det her match perfekt. Jeg tror ikke, det kunne gøres bedre med vin. Håndværk og præcision når det er bedst. Bedste servering indtil nu. Intet mindre.

Jordbær og rabarbercocktail hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Sidste ret var en æbleskive med espresso og karamel. Den var lidt svag. Men grunden var, at vores femte cocktail, en ny signatur-cocktail fra Nohrlund, væltede den omkuld. Brændt og mørk karamel lagret på rom i en uges tid med vaniljestænger. Koldbrygget kaffe, lakrids, en hjemmelavet kakao-kaffebitter lavet på rom. Lige præcis denne cocktail har lige vundet bronze i San Francisco i en stor og hypet cocktailkonkurrence. Cocktailen blevet serveret som to go, da vi kunne tage den med derfra, da de skulle gøre klar til næste seating.

Sidste to go cocktail hos Madværket, Sdr. Bjert Kro og Nohrlund

Vurdering

På pladsen i år, er der ingen, som formår at lave så god og gennemført mad, som Madværket gør her. Nohrlund sørger for cocktails fra øverste hylder. Du kommer hele vejen rundt i smags-spektret, og så sidder du vildt godt. Gemt i skoven, midt på NorthSide. Det er sgu da klasse. De har kun åbent fredag og lørdag, så det er i dag du skal besøge dem. Du vil ikke fortryde det!

I øvrigt vil Nohrlund  være til stede både i den store cocktailbar i Vin & Champagne-området på toppen af NorthSide samt i deres egen bar mellem træerne i bunden af OutSide-området.

Del artikel

Andre læser også