Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Livet er herligt – men intet er dog som en veltilberedt hummer!

Af anders@sommersangdigital.dk

Restaurant Mefisto i Latinerkvarteret har i flere år haft en menu, som hedder tirsdagsfisk. En gammel kending. Den blev for godt en måneds tid siden afløst af tirsdagshummer.  Vi bliver trods alt i vandet. Prisen for tre retter med hummer var 350 kroner. Vi var sidste tirsdag forbi for at teste og anmelde Mefistos tirsdags-hummergilde. Rygtet sagde, at der blev brugt et hel dansk sorthummer til de tre retter. Det lød lidt vildt, men ikke desto mindre fandt vi ud af, at det var sandt.

Vi var der ved 18.30 tiden. Der var de første gæster allerede ankommet. Mefisto er et populært sted, og om tirsdagen er det ikke blevet mindre populært. Til hummermenuen valgte vi tre gode glas vin til 185 kroner. Det er på ingen måde dyrt på en restaurant som Mefisto. På lignende restauranter koster et glas vin let 100 kroner, så vi vil anbefale at tage vinmenuen til de tre hummerserveringer.

Tirsdags-brødkurven på MefistoGod start

Første hummerret var en hummerbisque med letrøget hellefisk og bøgehatte. Hellefisken og bøgehattene var en friteret kugle. Bisquen kom i en glasskål. På låget var hummercreme og den friterede kugle. Smukt og enkelt. En anretning man ofte ser på franske toprestauranter. Hummerbisquen var kraftig og med den søde velsmag. En flot præstation af køkkenet.

Hummerbisque med letrøget hellefisk og bøgehatte på MefistoFørste servering; Hummerbisque med letrøget hellefisk og bøgehatte på Mefisto

Vinen, vi drak til, var australsk. En Riesling, Koonunga Hill fra 2010. Et stort og udmærket glas vin. Der var kraftige toner af blomster, pærer, krydderier og citrusfrugt.

Australsk Koonunga Hill fra 2010 på MefistoHummer – nu med spinat

Næste indslag var hummerravioli på bladspinat og friskost. Spinatpastaens farve gjorde retten tog sig godt ud på de blå tallerkener. Hummerne var i raviolien. De var pænt tykke, og hummersmagen kunne godt slå igennem pastaen. Bunden  med friskost og spinat var dejlig, tyk og cremet. Smagen var god, og vi følte, det var sundt. Der var i hvert fald godt med spinat i denne mellemret. Uhyre enkelt, men også ganske delikat.

Hummerravioli på bladspinat og friskost på Mefisto

I glasset var en frisk og frugtig Sauvignon Blanc fra Chile. En Errazuriz – gammel kending som passer ganske godt til det meste fisk og skaldyr.

Errazuriz, sauvignon Blanc fra Chile på MefistoStegt hummerhale i størrelse stor

Sidste servering var helstegt hummerhale på porremarmelade og hollandaisesauce. Vanvittig velkomponeret ret. En stor hummerhale som var perfekt stegt. Det var en stor portion, en luksustallerken man ikke oplever så ofte. Hollandaisen var hjemmelavet, og vi fornemmede, at der ikke var sparet på smørret. Den herlige luftige hollandaise havde godt af sit store skud citrussmag. Tak for det. Porremarmeladen havde også en svag sødme men var krydret med sennepskorn. En enkel, men også basalt velsmagende ret. Perfekt matchet af en fyldig og frugtrig vin fra Joseph Drouhin i Bourgogne. En Macon Villages fra 2012. Et flot og stort glas vin på en hverdags-vinmenu. Stor ros til det glas.

Helstegt hummerhale på porremarmelade og hollandaisesauce på MefistoLuftig kartoffelmos på MefistoJoseph Drouhin, Macon Villages på Mefisto

Hvis tre retter ikke er nok, så er der også mulighed for dessert. Vi var faktisk mætte, men lod os friste af et stykke Gateau Marcel. Enkelt, men klassisk chokoladekage. Bagmanden er den franske kok Michel Michau. Han introducerede Danmark for denne fantastiske kage. Den, vi fik, kom med hvid chokolade, hindbær og karamelcreme. Prisen var 88 kroner. Det var ren luksus en tirsdag aften, men hold op den smagte godt.

Gateau Marcel med vanilje og karamel på MefistoOpmærksom betjening

Noget, som kendertegner Mefisto, er deres altid smilende og opmærksomme betjening. Vi havde vores teenagedatter på 13 år med til hummeraftenen. Hun følte sig værdsat, og vi skal i den sammenhæng nævne, at på Mefisto bliver børn og unge behandlet med respekt. Der er ikke forskelsbehandling, som vi ser på nogle restauranter. De bliver talt til – og får forklaret, hvad de drikker og spiser på akkurat samme måde, som de voksne gæster. Det bemærkes og huskes, men det gør hummeren nu også.

Chardonnay White grape juice på Mefisto

Blandt andet foreslog vores tjener familiens yngste en Chardonnay druemost uden alkohol til maden i stedet for vin. Den blev selvfølgelig skænket i vinglas ligesom vores, sådan skal det være. Der var udbredt begejstring for den behandling. Hvor mange i skolen, på håndboldholdet, til danseundervisningen, i fritidsklubben eller i familien har hørt om druemosten på Mefisto, ved jeg ikke, men det er med garanti en del. Mefisto er et sted helt nede på jorden og med plads til alle – også dem der ikke drikker alkohol.

Mefisto i LatinerkvarteretEn mættende omgang

Fedterøve er de ikke hos Mefisto. For 350 kroner får du en sjælden hummeroplevelse. Vi kan ikke mindes, at vi har spist så meget hummer til 350 kroner på en restaurant før. Inklusiv vinmenuen løber regningen op på 535 kroner pr. person. Det er på ingen måde dyrt. Frisk hummer er en fantastisk spise, som man ikke ser så ofte på restauranter. Derfor er tirsdags-hummeren en positiv overraskelse, som med garanti vil trække mange gæster. Det vil derfor være en god idé at bestille bord, da Mefisto er en velbesøgt restaurant.

Mefisto ligger stabilt i den gode ende af restauranter. Der er ikke så meget pjat. De er hverken snobbede eller for fine på den, men laver reel og ordentlig mad som smager godt. Længere er den ikke. Hvis du er kommet så langt i vores anmeldelse af Mefisto, vil du vide, at vi anbefaler et smut forbi Mefistos tirsdags-hummer. Det er luksus for relativt små penge. Ros for det.

Restaurant Mefisto

Volden 28
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 13 18 13 
www.mefisto.dk
[mappress mapid=”170″]

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien