Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mefisto går all in: Et stykke med fjordrejer, hvad ellers?

Af Freja Dumont

Mefisto på Volden i Aarhus er et af de steder, jeg ynder at komme. Den hyggelige restaurant er altid klar til at tage imod gæsterne, og denne aften var ingen undtagelse. Restauranten meddelte i denne uge, at Mefisto i fremtiden ville være  fiskerestaurant. Et godt initiativ, og en mangelvare i Aarhus.

Restaurant Mefisto i Latinerkvarteret

Et par smilende tjenere fik os vist hen til vores bord, og snart efter sad vi med menukortet i hånden. Menuen var spækket med fiskeretter, men nogle kødretter var stadig at finde på kortet. Vi holdt os til fisk og valgte en fire retters menu med vinmenu til og tre retter valgt fra a la carte. Tjeneren lokkede med en champagnecocktail. Den måtte vi prøve.

 

Delikat snack med champagne

To cocktailglas med en rørsukkerknald i hver blev stillet på bordet. Sukkerknalden var med Angostura Bitter. Deutz Brut classic blev åbnet ved bordet og hældt i glasset. En kompleks og helskabt cocktail. Med til cocktailen hørte en snack med ansjoser viklet om kapers i solsikkeolie. Universal stod der på æsken, der indeholdt en blikdåse med ansjoserne. De var importeret fra Portugal. Velsmagende snack. En delikat start på aftenen til 85 kroner per mand.

Et godt glas Champagne på Mefisto

Den første vin blev hældt op i glasset, og to forskellige slags lune brød og kryddersmør blev stillet på bordet. Friskbagt brød med dejligt kryddersmør.

 

Fire retter for 350 kroner

Seks til otte gang årligt sammensætter køkkenchefen på Mefisto en fire retters menu med inspiration fra årstiden. 350 kroner er prisen for menuen og med vinmenu ender vi på 600 kroner. Forretten bestod af en tilsmagt ærtesuppe monteret med fløde og med letrøget torsk. En flot grøn suppe blev serveret i en knaldrød støbejernsgryde og med friske ærteskud på toppen. Der var knald på farverne. En skøn start på menuen. Suppen var domineret af friske, søde ærter. Torskens letrøgede smag kom til sin ret. En cremet, blød og rund suppe med meget smag.

Ærtesuppe med torsk på Mefisto

Vinen, der var valgt til suppen, var Grüner Veltliner 2014, Strassertal, Kamptal, Johann Topf. En let og ukompliceret vin, der matchede retten godt.

 

Saftig krabbe

Mellemretten var krabbe som croquette. Den var anrettet på en salat med mild chili, ramsløgsmayo og pyntet af med lidt karse. Dejlig sprød udenpå og saftig, velsmagende krabbe indeni. Den sprøde salat på den blå tallerken dannede en flot ret. Hvidvinen til krabben var Pomino Bianco, Marchesi dé Frescobaldi, 2014. toscana. En elegant vin der går godt til fiskeretter.

Krabbe som croquette på Mefisto

Enkelt og smag af forår

Hovedretten var helt suveræn. Helleflynder og grillet “nye” hvide asparges med hollandaisesauce og citron. Ved siden af var der små kartofler i en støbejernsgryde. Fisken var perfekt stegt. Saftig og fast i kødet. Hollandaisen var klassisk med god fedme. De hvide asparges var sprøde og satte prikken over i´et i denne ret. Riesling Réserve, Eschbach-Dornstetter, Alsace, 2014, var vinen i glasset. En vin med høj syre og mineralitet. Personligt ville jeg foretrække en vin med mere tyngde.

Helleflynder med nye asparges på Mefisto

 

Danske oste

Som afslutning på menuen havde vi valgt ostetallerken frem for den søde dessert. Tre gode danske oste med garniture. Blå kornblomst, Høost og Røde Kristian. Dertil var der bornholmske rugkiks og svesker.

Osteserveringen på Mefisto i Aarhus

En 10 års Graham´s Tawny port fulgte med ostene. En helt forrygende god portvin, som kan drikkes døgnet rundt.

Et godt glas portvin på Mefisto

A la carte – og så med fjordrejer

Rejer forbinder jeg med dansk sommer. Specielt fjordrejer, der regnes for det ypperligste  herhjemme. Det er ikke mange steder, de er på menukortet i Aarhus. Faktisk ingen så vidt jeg ved. Så da muligheden bød sig, bestilte jeg en omgang. De små fine og flotte fjordrejer blev flot serveret i en kobbergryde. En pæn portion til 240 kroner, inklusiv et glas vin. Til fjordrejerne var der brioche. Et glas med dildmayo og en citron var der også på tallerkenen. Bløde, saftige små rejer. En helt igennem luksusspise, som skal opleves. Tak, fordi I har den på kortet – det var på tide, at Aarhus fik en restaurant, som fast har fjordrejer på kortet. 

Friske fjordrejer på Mefisto-2

Vinen til fjordrejerne var en Chablis 2014 Réserve de Vaudon, Joseph Drouhin. Helt igennem et perfekt match.

Et godt glas vin på Mefisto

Smuk som et stjerneskud

Til hovedret havde jeg udset mig et stjerneskud med laks, dampet og stegt rødspættefilet, håndpillede rejer, salat, radiser og chilimayo på franskbrød med dild på toppen. En kæmpe portion blev stillet foran mig. Smukt. De forskellige fisk var friske og velsmagende. Ikke noget at komme efter der. Alle elementerne kom til deres ret og spillede godt sammen. Det var det bedste stjerneskud, jeg har fået i meget, meget, lang tid. 188 kroner kostede det.

Stjerneskud på Mefisto

Den søde dessert

Tarte Tatin er en klassisk fransk tærte. Mefistos udgave var med ananas og vaniljecreme til 88 kroner. En dessert, der opfyldte mine behov for at slutte af med det søde. Dessertvinen var Chateau Matillac Loupiac 2011 til 85 kroner. Den duftede frisk og sødmefyldt, og smagen var fed og flot afbalanceret af den underliggende syre. Tjeneren besluttede dog i sidste øjeblik, at jeg skulle prøve en anden dessertvin også. Malus Danica. En danskproduceret icewine. Sikke et glas. En sød vin, med højt sukkerindhold og syre. Den lammetævede den første dessertvin, synes jeg.

Mefistos egen fortolkning af en Tarte Tatin_-2

Betjening

Der var styr på tingene på Mefisto. Tjenerne var smilende, venlige og lydhør. De var meget opmærksomme på, om vi manglede noget og satte en ære i at lytte til, hvornår vi var klar til næste ret. Der blev sørget for koldt vand til bordet. Vi var meget tilfredse. De skal have ros.

Der er altid mange gæster på Mefisto

Der er en naturlig charme og hygge på Mefisto. Den perfekte fiskerestaurant. Bordene er dækket med hvide duge og levende lys. Lavt musik samt folks snakken og grin skaber stemningen. Det er en blandet skare af gæster, der ses på Mefisto. Unge, gamle, par og grupper. Nogle kommer for en enkelt ret, andre til den store menu.

Et selskab på Mefisto i Aarhus

Vores regning

Alt i alt betalte vi 1.547 kroner. Det var for en fire retters menu med vinmenu, og tre retter valgt fra a la carte med vin til. Derudover købte vi to champagnecocktails med dertilhørende snacks. Med mad og vin på dette niveau er prisen i den grad fair.

 

Vurderingen

Fiskerestauranten, Mefisto, er kommet godt fra start. Nu har fisk jo også altid været en vigtig bestanddel på menukortet. Men det er blevet endnu bedre. Fjordrejerne var den største overraskelse. Ren dansk opvisning i velsmag. Retterne var pænt store, og der var kræset om anretningen og i særdeleshed smagen. Omhyggelighed med smag må være nøgleordet for maden. Betjeningen på Mefisto gjorde alt, hvad de kunne, for at vi kunne få en god aften. Der var tid til os, og både maden og vinen blev præsenteret. Vi følte os på intet tidspunkt oversete, og personalet vidste, hvad de talte om. Den fire retters menu var et rent fund til prisen. Det samme var vinmenuen.  

 

Den “nye” fiskerestaurant i Aarhus er kommet for at blive. Det er jeg sikker på. Med den start, Mefisto har lagt for dagen, skal det nok blive en succes, uden det går i fisk. Ovenpå denne aften kan jeg kun give Mefisto min bedste anbefaling. Hvis jeg skulle give kokkehuer, for oplevelsen, ville den ligge i toppen af skalaen. Alt andet ville være en fornærmelse. Byens bedste fiskerestaurant, intet mindre!

 

Mefisto

Volden 28
8000 Aarhus C
Mail: info@mefisto.dk
Website

 

Del artikel

Andre læser også