Mefisto og Lars Kyllesbech fejrer 20 år i Aarhus

Så gik de 20 år. Mefisto i Volden kan fejre sit 20-års jubilæum. Det kan restauratøren, Lars Kyllesbech, på en måde også. Dog ikke på Mefisto, men det er 20 år siden, han lavede mad første gang i Aarhus. I anledning af begge jubilæer laver Mefisto nogle helt specielle lørdage aftener, hvor du har mulighed for at smage nogle signaturretter, som du aldrig glemmer.
Det startede i Musikhuset
Hele aarhuskapitlet startede for Lars Kyllesbech i 1995 i Musikhuset, hvor Den danske Spiseguide afholdte en speciel nomineringsmiddag i forbindelse med lanceringen af bogen ”Stadig en rejse værd”. Forinden havde Bent Christensen fra Den danske Spiseguide besøgt 20 trestjernede restauranter i Frankrig og deraf kom bogen. Bogen var faktisk en opfølgning på, Jyllands-Postens legendariske kulturredaktør Jens Kruuses bog, ”En rejse værd”, der blev til i 1968 ovenpå en rejse til Frankrig. Her spiste han på de 12 trestjernede restauranter, som også er med i guiden. I forbindelse med opfølgningen i 1995 inviterede Den danske Spiseguide nogle af datidens danske topkokke til at lave mad, heriblandt Lars Kyllesbech.
Få (Michelin)stjerner i Danmark
Lars Kyllesbech var dengang køkkenchef på den kendte gourmetrestaurant, Nouvelle, på Gammel Strand i København. Det var et af 90’ernes store madtempler, og den fik i 1990 en stjerne i Michelinguiden. Dengang var der kun ganske få restauranter, som havde en Michelinstjerne i Danmark. Lars Kyllesbech var kun 27 år, da han som køkkenchef fik sin første Michelinstjerne på Nouvelle.
Nogle af de andre deltagere i Musikhuset, dengang i 1995, var blandt andet Henrik Rosdahl fra Penny Lane, René Knudsen fra Restaurant René og Jonna Hald fra De 4 Årstider. Lars Kyllesbech var dengang den eneste køkkenchef fra København, de andre var jyder. Allerede dengang forelskede han sig i Aarhus, og efter Restaurant Nouvelle i 2001 blev solgt og omdannet til Thorvaldsen, valgte Kyllesbech at drage til provinsen. Efter nogle år købte Lars Kyllesbech Mefisto i Volden i Aarhus, som han har indrettet på sin helt egen måde. Restauranten i Volden er i dag, en af de mest besøgte restauranter i byen. Her får du klassiske og gedigne retter, hvor smag og tilberedning altid er i orden.
Michelinrestauranten Nouvelle genopstår over fire lørdage
Hver ting har sin tid er et brugt ordsprog, men nogle ting er tidsløse. Flere af de retter, som er lavet på de bedste Michelinrestauranter, er tidsløse. Det er også tilfældet med nogle af retterne på Nouvelle. Derfor har Lars Kyllesbech ekstraordinært valgt at lave nogle af Nouvelles bedste klassikere til jubilæumsmenuen. Maden er lavet af Lars Kyllesbech selv, så originalen laver selv originalerne. Bedre bliver det ikke!
Jubilæumsmenu med klassikerne
Fire lørdage i januar måned 2015. Det er den 10., 17., 24. og 31. januar.
Nouvelle-menuen består af:
Deutz Rosé Champagne & appetizer
—————-
Æg Nouvelle, fyldt med hummer, creme double og Sevruga kaviar
Som vin serverer Mefisto Beaune Rouge Premier Cru, Clos de Mouches fra Joseph Drouhin
Årgangen er 2011
—————
Vesterhavs Pighvar på grønne æbler i en glace på Gewurztraminer
Hertil serveres en 2007 Gewurztraminer Gr. CuveeAOP, Alsace Leon Beyer
—————
Bitter chokolade Marquise, hertil vanilje iscreme og moccasauce
Her serveres der en Graham’s 20 Years Old Tawny Douro W.& J. Graham & Co
————–
Efter middagen serveres der kaffe og petit fours
—————
Pris pr. person kr. 1.195,00
Menuen serveres dog kun mod forudbestilling og til hele bordet.
Julegaveidéen som alle vil elske
Mefisto udsteder gerne julegavekort til netop denne enestående lejlighed. Du har fire lørdage at vælge mellem. Smut forbi restauranten, eller ring på telefon 86 13 18 13. Gavekort laves, selvfølgelig med det samme.