Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mens vi venter – mød de nye, lokale danskere i Musikhuset

Af anders@sommersangdigital.dk

Med autentiske beretninger som byggesten fortæller 47 unge, nytilkomne aarhusianere i forestillingen Mens vi venter om at blive en del af det danske samfund efter et liv på flugt.

 

I samarbejde med Musikhuset Aarhus og Integrationsnet præsenterer fonden C:NTACT den tværkulturelle forestilling Mens vi venter, der med afsæt i en fire uger lang sommercamp bringer 47 unge flygtninges egne historier fra sind til scene – og giver publikum mulighed for at stille spørgsmål til de mennesker, vi taler meget om, men meget sjældent med. Et hold af frivillige har brugt sommeren på at lære de nye aarhusianere dansk og introducere dem for det danske samfund og -arbejdsmarked. Herudover har de unge fået scenekunstneriske værktøjer til at fortælle, præsentere og formidle de historier, hver især havde med i rygsækken, da de ankom til Danmark. Nu munder det månedlange arbejde ud i en forestilling med efterfølgende publikumsdebat, hvor nye og gamle danskere møder hinanden i øjenhøjde og får gjort op med de fordomme, begge parter har om hinanden.

 

Deltagere fra hele verden

På scenen møder publikum blandt andre Abdirazak fra Somalia, der løb for glædens skyld i sit hjemland, indtil han en dag blev tvunget til at løbe for sit liv. Nu har en startet en løbeklub op i Aarhus, hvor fællesskabet betyder alt for ham – her føler han, at han hører til. På scenen er også den kurdiske pige Kobra, der som minoritet i Iran var udsat for diskrimination. Hver dag glæder hun sig over, at hun nu lever i et land, der har givet hende retten til at ytre sig. De 47 deltagere i Mens vi venter bor alle i Aarhus og omegn og tæller nationaliteter fra tre kontinenter fordelt over ni lande; Eritrea, Den Centralafrikanske Republik, Colombia, Congo, Iran, Somalia, Syrien, Vietnam og Tanzania.
Deltagerne har fået hjælp af følgende fra C:NTACT og Integrationsnet til at udvikle materialet: Wahid Sui, Nønne Svalholm, Sigrid Johannesen, Zaki Yousef, Nis Marcussen, Mai Rasmussen og Naghmeh Mahmoudi Kashani.

Pressebillede fra Musikhuset

C:NTACT er en selvstændig fond, der har til huse i København. Fonden producerer kunstneriske scene-, medie- og uddannelsesprojekter for deltagere med forskellige kulturelle og sociale baggrunde. Med afsæt i den personlige fortælling skaber de levende møder mellem mennesker. C:NTACT arbejder både i Danmark og internationalt og har blandt andet lavet projekter i Afrika, Mellemøsten, Europa og Grønland.

 

Mens vi venter er et gratis arrangement. Billetter kan hentes på hjemmesiden Billetto.

 

 

ARRANGØR – C:NTACT I SAMARBEJDE MED INTEGRATIONSNET OG MUSIKHUSET

MENS VI VENTER – RYTMISK SAL, TORSDAG DEN 4. & 5. AUGUST KL. 13.00 & 16.00

GRATIS ENTRÉ

 

Del artikel

Andre læser også