Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jyske Bank Boxen: Metallica slår publikumsrekord i Danmark

Af Pernille Søborg

Der er rockbands, og så er der Metallica!!! Der er få kunstnere, der er SÅ populære i Danmark som Metallica, og det var også med stor glæde og stolthed at det lykkedes at få verdens største metalband til at indvie Royal Arena med et brag af et par åbningskoncerter i februar 2017.

 

Hele fire koncerter i Royal Arena blev det til sidste år, og 61.000 metalglade publikummer oplevede Metallica, der således er det enkeltstående band som har spillet for flest publikummer i Royal Arena til dato.

 

I aftes slog Metallica så endnu en dansk rekord, nemlig publikumsrekorden ved en enkeltstående koncert i Jyske Bank Boxen i Herning. 15.300 publikummer overværede aftenens ”WorldWired” koncert, som samtidig er det første show af sin slags i Boxen ”in the round” (med scenen i midten af salen). Jyske Bank Boxen fik i går også indviet sin nye foyer af de fire rockstjerner i Metallica.

Jyske Bank Boxen: Metallica slår publikumsrekord i Danmark

Ved udgangen af 2016 udgav bandet deres tiende studiealbum “Hardwired… To Self-Destruct”, som var opfølgeren til ”Death Magnetic” fra 2008, der dengang toppede hitlisterne verden over, og blev produceret af Greg Fidelman, James Hetfield og Lars Ulrich.

I maj 2017 blev bandet hyldet med prisen for årets bedste rockalbum ved musikprisuddelingen Billboard Music Awards, og ligeledes i maj måned blev danske Lars Ulrich hædret med ridderkorset af Dannebrogordenen.

Til juni i år modtager Metallica som det første metalband nogensinde en af musikbranchens mest prestigefyldte priser, nemlig den svenske Polar Prize, der tidligere er givet til artister som Joni Mitchell, Paul McCartney og Chuck Berry for at nævne nogle få. 2017/2018 må bestemt siges at indeholde seriøse højdepunkter for Lars, James, Kirk & Rob!

 

Del artikel

Andre læser også