Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6 kontinenter på et år: Mikkel har smagt på hele verden

Af anders@sommersangdigital.dk
Fra Thailand til Antarktis til Mexico til Zanzibar. Den 38-årige Aarhusdreng, Mikkel Wejdemann, har oplevet mere end de fleste. På et år har han besøgt 6 af verdens 7 kontinenter for at smage på livet i alle verdenshjørnerne.

 

Ambassadør madprogram for børn og unge

Til daglig er Mikkel Wejdemann er manden bag MadMikkel og udover det er han lærer på Risskov Efterskole, men netop i disse uger er han aktuel som ambassadør for GoCook, der er Coops madprogram for børn og unge. Mikkel har nemlig brugt det seneste år på at rejse verden tynd for at indsamle ideer, inspiration og smage til undervisningsmaterialet ”GoCook til verdens ende”, som 161.000 danske skoleelever i disse uger arbejder med. Eleverne har modtaget en smagekasse fyldt med råvarer, som de bruger til at fremstille eksotiske retter inspireret af Mikkels rejser. ”Jeg har altid haft en nysgerrighed på verden og mennesker. Der sker bare noget, når vi møder hinanden over maden,” fortæller Mikkel Wejdemann.

 

11.000 kilometer på cykel

6. april 2015 gik startskuddet for Mikkels tur på jagt efter eventyr og mødet med fremmede madkulturer. Bevæbnet med sin cykel og et kamera gik Mikkels tur først ned igennem hele Europa til Portugal, hvor et fly ventede på at tage ham til Buenos Aires. Fra den argentinske hovedstad cyklede Mikkel sig igennem Andesbjergene og hele vejen ned til den Sydamerikanske spids, inden en båd sejlede ham det sidste stykke til det endelige mål; Antarktis.  Bag ham lå 11 måneder og 11.000 kilometer.

 

Kærligheden til mad

”Jeg elsker mad, og jeg elsker at rejse. Turen som ambassadør for GoCook gav mig muligheden for at kombinere mine egne hobbies og samtidig tage dele af den verden, jeg holder af, med mig hjem til børn og voksne i Danmark. For mad er et fælles sprog, som alle taler, uanset alder og hvor i verden man bor,” fortæller Mikkel Wejdemann.

 

Kort visit i Danmark

Hjemkomsten til Danmark blev dog en kort affære. I foråret 2016 fortsatte Mikkel nemlig sin tur rundt om kloden med besøg i Thailand, Indien, Tanzania og Mexico og oktober i år udkom altså undervisningsmaterialet ”GoCook til verdens ende”, med Mikkel som hovedperson.

Læs mere om Mikkel her:

Mikkel Wejdemann.jpg
htr_1040x200_1016

Del artikel

Andre læser også