ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Moden og velholdt: Norsminde Kro fylder 325 år med stil

Af Line Ingwar Karlsen

Den historiske kro ved Norsminde fjord runder et halvskarpt hjørne. Det er ikke blot en dansk kulturarv, der følger med i driften af Norsminde Kro, det er også nyudvikling og respekten for det gastronomiske håndværk. Tænk blot på, hvor meget dansk madkultur har ændret sig i de sidste 325 år. Men en af dem, som har formået at holde fast i det traditionelle danske køkken, men også fornyet det, er Norsminde Kro.

 

H.C. Andersen sidder for bordenden i krostuen

Med en drift siden 1693 kunne både Christian 5., H.C. Andersen, Napoleon, Mozart, Lord Nelson og Van Gogh have holdt deres barnedåb på Kroen, som løbende er blevet restaureret og i dag fremstår moderne med stor respekt for historien og de helt unikke lokaler ved slusen i Norsminde. Set i et tidsperspektiv, så er det vildt at tænke på, hvem der kunne have spist og festet på den gamle landevejskro.

Moden og velholdt: Norsminde Kro fylder 325 år med stil

De lokale råvarer har altid betydet meget

Kroen tager et lokalt ansvar med produktion af grøntsager, kød, honning, juice eddike og mousserende vin, som bruges i kroens daglige drift lige fra morgenmad til frokostservering i brasseriet og det gastronomiske flagskib Restaurant Prés, som er beliggende i en unik vinkælder under kroen.

Moden og velholdt: Norsminde Kro fylder 325 år med stil

Kroens 325-års jubilæum markeres dels ved en reception torsdag  17. januar og samtidig med en række fantastiske tilbud og events fra tirsdag 15. januar og frem til sommer.  Forkæl dig selv, i en mørk tid med et dejligt jubilæumsophold, hvor kroen har lavet et prisvenligt produkt. Se det her: 

 

Brasseriet leverer også en gave til kroens kunder. Her er en jubilæumsaften hvor du får 3 retter,  2 snack 5 oplevelser i glasset for 498 kroner.

Moden og velholdt: Norsminde Kro fylder 325 år med stil

Ældre modne vine på glas

Er du til lidt mindre kan man bestiller a la carte og benytte sig af noget af et festfyrværkeri på vinkortet. Her er naturligvis i alle kategorier, men helt specielt serverer kroen gennem vinteren  nemlig ældre modne top vine glasvis, som skifter ugevis.

Norsminde Kro vin

Fra på tirsdag kan du få Chassagne Montrachet 1. Cru les Vergers,Guy Amiot  til 198 kroner pr glas eller 2009 Scharzhofberger, Pergentsknopp fra Van Volxem til 160 kroner. På den røde side er der 2006 Châteauneuf-du-Pape  ”Chaupin” fra Janasse til 188 kroner og endelig 2005 Brunello di Montalcino Riserva “Vigne Paganelli” Il Poggione til 225 kroner. Er du bare til et glas husets vin kan det købes fra 85 kroner og naturligvis masser af andre flasker.  

 

Kromand med stort K

Teamet bag har siden 2004 været Søren Pedersen, der med hotelchef Anne Henriksen gennem en længere årrække har holdt niveauet på alle fronter. I køkkenet har Thomas Jepsen og René Vind siden juni 2018 styret køkkenet. De kommer fra lignende stillinger på den tidligere Castenskiold i Aarhus. Pudsigt nok så er Thomas Jepsen udlært fra kroen i 2010. Han har længe været på kroens ønskeliste, og at han har taget sin gastronomiske makker med, er bare et endnu større scoop.

Moden og velholdt: Norsminde Kro fylder 325 år med stil

Daniel fra KOKS vil være ved vandet

På betjeningssiden er der virkelig blevet opgraderet. Efter et års studieophold på den anerkendte færøske Michelin-restaurant, KOKS, er Daniel Schmidt kommet tilbage på Kroen. Anaëlle Macé er kommet til fra Aarhusianske Domestic, begge er super ambitiøse, fagligt dygtige og ikke mindst søde og servicemindede. De vil stå i spidsen for vort tjenerteam, og give vore gæster en god oplevelse, om de besøger vort brasserie, restaurant eller selskabsafdeling.

 

Gode anmeldelser

Kroens restaurant, Prés, er blevet optaget i White Guide, tildelt 3 stjerner i den Danske Spiseguide, samt for nyligt anmeldt til 5 store stjerner i Århus Stiftstidende.  

Moden og velholdt: Norsminde Kro fylder 325 år med stil

Norsminde Kro råder over en enorm vinkælder, hvor gæsterne frit kan færdes. Der er 3 forskellige værelseskategorier, som alle er moderniserede og bekvemme i den kategori, de er i.  

 

Reception

Kroen åbner op efter nytåret torsdag den 10. januar, men næste torsdag, den 17. januar, inviterer kroen til 325-års fødselsdagsreception. Det er fra klokken 14.00-17.00. Kromanden håber, at kunder, gæster, samarbejdspartnere og de mange venner af kroen vil kigge forbi på torsdag.

 

Event og gode tilbud

Norsminde Kro har valgt at fejre fødselsdagen med en række forskellige events og attraktive tilbud spredt ud over det meste af et år, for at så mange som muligt kan deltage i festlighederne.

 

Fødselsdagsperioden har allerede budt på mange events og tiltag, og det vil vi fortsætte med i 2019, som blandt andet kommer til at byde på både fødselsdagsophold, jubilæumsmenu, en række koncerter med blandt andet Pernille Rosendahl, Lis Sørensen og Poul Krebs, samt naturligvis diverse vinevents.

 

Men starten går den 17. januar med fødselsdagsreception. Husk, det er fra klokken 14.00-17.00.

 

Norsminde Kro

Gl. Krovej 2
8300 Odder
Mail: norsminde@norsminde-kro.dk
Telefon: +45 86 93 24 44
Hjemmeside

 

Del artikel