Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Morfars smørrebrød og bageri:Nyt og gammelt koncept i nye lokaler

Af Pernille Søborg

Den 1. oktober 2020 slog Morfars smørrebrød og bageri dørene op i nye lokaler på Frederiks Allé 176. Indtil nu har Morfars langet smørrebrød og varme retter over disken 50 meter længere nede ad gaden. Nu dufter det af nybagt brød, og de farvestrålende smørrebrød fanger øjet i de nye lokaler, der før husede Frederiksbjerg Kiosk.

Morfars smørrebrød og bageri:Nyt og gammelt koncept i nye lokaler

 

COVID-19 er årsagen

Ændringerne er et resultat af corona. Krisen gjorde, de havde mindre at lave, da mange af deres firmakunder måtte lukke ned. Det fik holdet bag Morfars til at tænke anderledes, og ideen om en bagerforretning opstod.

 

75-års erfaring

Personerne bag Morfars er Jennie, Thomas og Mette, der passer butikken til dagligt. De har alle tre arbejdet i restaurationsbranchen i mere end 75 år tilsammen, og Mette har i sine unge dage selv haft en smørrebrødsbutik. Beliggenheden, med busstoppested og de 2 timers gratis parkering, der er på Frederiksbjerg Torv og 30 min parkering på den anden side af gaden, er perfekt.

 

Bagerbrød og smørrebrød

Menuen består af bagerbrød og klassisk dansk smørrebrød. Derudover har de pariserbøf og stjerneskud samt to tapasanretninger og julefrokostanretninger. I hverdagene har de morgenbrød fra 06 til 11 og derefter klassiske håndmadder. Lørdag og søndag er det så mest bageri med brød, morfarsnegl, morfarkringle og morfar rugbrød, klassiske flødekager og lagkager samt smørrebrød på bestilling. 

Morfars smørrebrød og bageri:Nyt og gammelt koncept i nye lokaler

 

Hjemmelavet smørrebrød

Morfars sætter en stor ære i at lave så meget som muligt fra bunden. De laver selv flæskesvær, urtemayonaise, remoulader, sylter rødbeder og sågar ristede løg til luksus stykkerne samt deres populære agurkesalat. Rugbrødet til smørrebrødet får de dog udefra, for til klassisk smørrebrød skal der helst ikke være for mange kerner og gerne lige store stykker. Udvalget er stort. De har over 30 forskellige slags pålæg hver dag.

Morfars smørrebrød og bageri:Nyt og gammelt koncept i nye lokaler

 

Tilbud

Der er altid tilbud at finde i butikken. To kager for 20 kroner eller seks rundstykker for 30 kroner samt morfar lagkager til 65 kroner er nogle af de faste tilbud. 

 

Få siddepladser

Der er plads til 8 gæster. Siddepladserne er mest beregnet til at folk kan sidde ned, mens de venter og måske drikke en kop kaffe eller til håndværkeren, der ikke gider sidde i bilen og spise, men lige trænger til 20 minutters ro og fred.

 

Åbningstider

I hverdagene er der åbent fra klokken 06.00 til 17.30. Smørrebrødet sælges fra 07.00 til 15.00. Lørdag og søndag er det fra 06:30 til 16:00, dog er smørrebrød kun på forudbestilling.

 

Fremtiden

Planen er, at så snart Morfars finder en perfekt og stabil kok, så åbner de op igen for deres klassiske danske retter om aftenen.

 

Morfars smørrebrød og bageri

Frederiks Allé 176
8000 Aarhus C

 

 

 

Del artikel

Andre læser også