ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset modtager millioner: Sikrer klassisk musik i verdensklasse

Af Freja Dumont
PR Foto
PR Foto

Der er godt nyt til alle klassiske musikelskere. Musikhuset Aarhus har modtaget en donation på ikke mindre end 3 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond.

Pengene skal bruges til at løfte Musikhusets klassiske musikprogram og fortsætte traditionen med at bringe verdensnavne til Aarhus, skriver Musikhuset i en pressemeddelse.

Ambitiøst klassisk musikprogram

Donationen giver Musikhuset mulighed for at realisere det mest ambitiøse klassiske musikprogram til dato og sikre tusindvis af publikummer unikke klassiske koncertoplevelser. Det glæder Musikhusets direktør, Jan Christensen.

”Vi har en ambition om at præsentere det danske publikum for nogle af tidens allerstørste internationale stjerner inden for klassisk musik her i Aarhus.

Det har vi efterhånden skabt en tradition for at gøre. Vi er meget taknemmelige for den generøse donation fra Det Obelske Familiefond. Det betyder, at vi kan give vores publikum endnu flere enestående øjeblikke,” siger Jan Christensen.

Sublim sommerkoncert

Allerede til sommer kan man opleve en af disse sublime koncerter, når det verdensberømte symfoniorkester Wiener Philharmonikerne indtager Symfonisk sal og løfter musikken til fortryllende højder.

På plakaten i år er desuden den internationale operastjerne Sonya Yoncheva, og Musikhuset forventer snart at kunne offentliggøre endnu flere verdensnavne på den klassiske musikscene.

“Vi glæder os over at følge Musikhusets udvikling og at bidrage til det ambitiøse klassiske musikprogram.

Musikhusets planer er helt i tråd med vores ønske om at udbrede kendskabet til klassisk musik og tiltrække nye målgrupper via nye formidlingstiltag og store koncertoplevelser,” udtaler direktør for Det Obelske Familiefond, John Amund Tønnes.

Klassisk musik til et bredere publikum

Det Obelske Familiefond støtter samtidskunst og klassisk musik og lægger især vægt på et højt kunstnerisk niveau samt et samarbejde med aktører, der fremmer brugen af klassisk musik, så den bedst mulige kvalitet er tilgængelig for flest mulige.

Det er i tråd med Musikhusets ønske at gøre klassisk musik mere tilgængeligt for det danske publikum.

Donationen på de tre millioner kroner fra Det Obelske Familiefond bliver givet over en treårig periode med en million årligt i årene 2021 til 2023.

Del artikel

Andre læser også