Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Her er drinksene danskerne oftest køber i byen

Af anders@sommersangdigital.dk
Vi bestiller særligt tre drinks, når vi går i byen, viser ny undersøgelse af danskernes alkoholvaner. Har du for nylig været på sviretur og fået en Rom og Cola, en limefyldt Mojito eller en klassisk Gin og Tonic, ja, så er du ikke alene. De tre drinks er nemlig dem, som danskerne oftest bestiller i byen. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af spiritusproducenten Skotlander Rum, der har rådført sig hos 1.150 danskere fra 18 år og opefter.

Rum mere og mere populært

Mojito er den tredjehyppigst bestilte drink, mens Rom og Cola ligger på andenpladsen, et mulehår efter Gin og Tonic. “G&T er en klassiker på drinkskortet, men herudover overrasker det, at romdrinks er så populære. Der er tale om drinks, der smager blødt og frugtagtigt, og det kan betyde, at de glider lettere ned modsat skrappe drinks baseret på f.eks. tequila. Flertallet af kvinder køber Rom og Cola eller Mojito, mens lidt flere mænd vælger Gin og Tonic ifølge vores undersøgelse,” siger Anders Skotlander, ejer af Sotlander Spirits, der producerer dansk rom.

Flere ”hjemme-bartendere”

Hos Skotlander Spirits oplever man i øjeblikket en ekstra efterspørgsel på luksusrom og romdrinks. For nylig har virksomheden udviklet Skotlander White Rum, der blev kåret til ”Best in class” i Miami i april 2015, samt et cocktailunivers på deres hjemmeside, som hjælper danskerne med at udvikle deres egne drinks. For flere og flere leger professionel bartender derhjemme.

“Vores cocktailunivers er noget af det mest besøgte på vores hjemmeside. Danskerne er for tiden meget interesserede i nye, spændende luksusdrikke. Flere og flere vil gerne lære, hvordan de selv skruer en professionel, velsmagende drink sammen derhjemme,” siger Anders Skotlander.


Fakta: Hvilken drink har du oftest bestilt eller fået serveret i byen?


1. Gin og Tonic (23 procent)
2. Rom og Cola (21 procent)
3. Mojito (13 procent)
4. Anden (13 procent)
5. Irish coffee (8 procent)
Kilde: Skotlander Spirits
Kongerom
803x180-ovb

Del artikel

Andre læser også