ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nattelivszoner i Aarhus: Kan give bøde på 10.000 at gå i byen

Af Freja Dumont
Foto: Rigspolitiet.
Foto: Rigspolitiet.

Er du glad for at drikke øl på Bodegaen, skåle i vin ved åen eller danse natten lang på Kupé?

Så er det en ekstra god idé at holde dig inden for lovens rammer – ellers kan det blive en dyr omgang at bevæge sig ned i de populære gå-i-byen-områder i Aarhus.

Østjyllands Politi indfører nemlig fra den 27. oktober nattelivszoner, der dækker flere gader i Aarhus, hvor mange mennesker går i byen.

Det betyder, at bliver man opdaget i en nattelivszone, hvor man har et forbud om at færdes, kan man i førstegangstilfælde se frem til en bøde på 10.000 kroner. Ved gentagelse vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage.

Forbud mod at gå på barer, bodegaer og diskoteker

Den 1. juli i år trådte en lovændring i kraft, så personer, der bliver dømt for bestemte former for kriminalitet, som fx vold eller våbenbesiddelse, begået i nattelivet, kan idømmes et forbud mod at gå på barer, bodegaer, diskoteker og lignende i tidsrummet kl. 00.00 til kl. 5.00.

Forbuddet gælder i hele landet og kan gælde i op til to år.

Desuden betyder forbuddet, at de dømte ikke må færdes i nattelivszoner, som politikredsene har oprettet. I Østjylland vil det altså betyde, at du fx ikke må færdes eller opholde dig på Åboulevarden i Aarhus i nattetimerne, hvis du er idømt et forbud –  uanset hvor i landet, du er blevet idømt forbuddet.

”Nattelivszonerne kan være med til at gøre det tryggere at færdes i byen, fordi vi får dømte voldsmænd væk fra de områder, hvor rigtig mange folk færdes i de sene aften- og nattetimer.

Zonerne vil ikke påvirke helt almindelige lovlydige borgere, men er udelukkende et værktøj til at holde dømte kriminelle væk fra nogle af de steder i Østjylland, hvor flest mennesker går i byen, ” siger politidirektør i Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman.

Foreløbigt gælder nattelivszonerne i Østjylland fra den 27. oktober til og med den 26. oktober i 2023 i både Aarhus og Randers.

Del artikel

Andre læser også