Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nord ved Foderbrætstien – godt og solidt smørrebrød!

Af Freja Dumont

Rugbrød holder maven i gang og efter mange dage på festival, hvor der nok er kommet en del flydende væsker indenbords, vil rugbrød være mavens ven. Smørrebrød har fået en opblomstring, og Nords udgaver er en anderledes variant i skoven. Det er takeaway, men der er opstillet bænke og borde ved siden af boden, hvor man kan sidde. Men det skal jo sikres, der er plads, ellers bliver det svært at spise smørrebrødet med gode manerer.

Nord - smørrebrød på Smukfest

En aflang papæske blev stillet på disken. 6 forskellige smørrebrød til 100 kroner. Æsken var bygget op i etager, og der var stor glæde og misundelse ved bordet, da vi pakkede maden ud. Brødet var generelt tykt – nok også for tyk.

Nord - utrolig smuk indpakning på Smukfest

Første stykke var med bakskuld vendt i mandelknas med radiser, løvstilkepesto, grillet persillerod og karse. Løvstikkepestoen havde en god smag og spillede godt sammen med den sarte bakskuld. Et klassestykke vil jeg sige.

 

Andet stykke var med æg, langtidsbagt tomat, ramsløgsmayo, sennep, løvstilkecreme og forårsløg. Senneppen var meget fremtrædende og gav kant til stykket. Tredje stykke var varmrøget ørred med bagt rabarber, gurkemejeskyr og græskarkerner. Et meget syrligt stykke med en letrøget ørred.

Nord - tre stykker smørrebrød på Smukfest

Så var vi halvvejs. Tre stykker tilbage. Fjerde stykke var med nye kartofler, bacon, olivencreme, vagtelæg, mandelgrus og kørvel. Et flot stykke, men lidt mild smag. Ikke engang den lille stykke bacon kunne hive det op.

 

Femte stykke hed dyreryg-jordbær. Svampepuré fra Portobello, salat af jordbær, hestebønner i citrus, røget dyrekølle og blomster. Dyrekøllen var dejlig salt og røget og spillede godt sammen med de søde jordbær.

Nord - smart indpakning på Smukfest

Sidste stykke hed Løg-bøf-gran. Den var med mojo, pulled okse, grillede løg, salat af spidskål og granskud. Grannet var gennemtrængende og skabte sammen med mojoen en meget stærk smag.

 

Vi drak en dejlig stor kold Smukfest øl til. Den er lavet af Aarhus bryghus. Bøgeøllen, som den kaldes, er en mild India Pale Ale brygget på bygmalt og hvedemalt, krydret med tre forskellige humletyper. En rigtig god øl, der klart skal drikke til Smukfest. Den koster 55 kroner for 75 cl.

Smukfest-øllen fra Aarhus Brughus

Vurdering

Stykkerne er ikke store, men der er 6 af dem til 100 kroner, og de mætter godt. Brødet var surbrødsdej på økologisk Svedjerug. Det var desværre en anelse tørt. Det var flot pakket ind, og stykkerne var helt i orden, da de kom ud. Flotte og fine stykker. Der er dog meget emballage.

 

Oplevelsen med at spise smørrebrød i skoven var stor. Ikke mindst overraskelsen i, hvad der kom ud af papæsken, var til stor tilfredsstillelse for hele bordet. Det så godt ud. 100 kroner for smørrebrød, hvor der var brugt gode råvarer, er helt i orden. Fair grænsende til det billige. Vi blev godt mætte og var efterfølgende klar til baren og koncerterne.

Seks stykker til en hund

Del artikel

Andre læser også