Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rasmus Hansen og Nicolas Min Jørgensen fra Aarhus til Nordisk Mesterskab

Af anders@sommersangdigital.dk

Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans og Rasmus Hansen fra Tree Top forsvarer de rød-hvide farver ved Nordisk Mesterskab for kokke den 8. februar i Norge.

 

I dagene 7.-10. februar 2017 løber den nordiske føde- og drikkevaremesse SMAK af stablen i byen Lillestrøm ved Oslo. En af de største begivenheder i løbet af messen er afholdelsen af Nordisk Mesterskab for Kokke også kaldet ”Nordic Chefs Team Challenge”. I konkurrencen deltager tre kokke fra hvert af landenes nationale kokkelandshold. De fem deltagende lande er: Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Danmark stiller med tre stærke profiler fra Det Danske Kokkelandsholds seniorhold: Nicolas Min Jørgensen, Jakob Kofoed og Rasmus Hansen. Konkurrencen finder sted onsdag den 8. februar. 


Der er lagt op til revanche mod Danmark fra naboholdene i Sverige og Norge

Alle sejl bliver uden tvivl sat til under den kommende konkurrence, og særligt kokkelandsholdene fra Norge og Sverige går efter revanche mod danskerne. Det danske hold vandt som bekendt over vores naboer i disciplinen varmt køkken ved OL i Tyskland i efteråret 2016, hvor danskerne fik guld. Nu er der lagt op til revanche mod Danmark fra de øvrige lande. Forventningerne til de tre danske kokke er høje, og alle håber naturligvis at holdet formår at få endnu en guld medalje med hjem til Danmark.

 Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans og Rasmus Hansen fra Tree Top

Nordiske råvarer er i fokus når der dystes ved de nordiske mesterskaber

De deltagende hold skal hver lave en tre retters middag til 16 personer, hvor der tages udgangspunkt i nordiske råvarer. I forretten skal indgå lammenyrer og brisler fra Nortuna i Sverige og i hovedretten skal man anvende Sterling-helleflynder fra Hjelmland i Norge kombineret med søkrebs. Dessertens hovedingrediens hentes dog fra Frankrig, i denne skal bl.a. den verdensberømte Valhrona chokolade indgå.

 

Teamleder for seniorlandsholdet Ulla Pedersen ser meget frem til de nordiske mesterskaber: Det er altid en stor fornøjelse for os og ekstra spændende, når vi skal i direkte konkurrence med vores nordiske naboer. Det er også særligt spændende og udfordrende for os, at vi i denne konkurrence skal arbejde med nordiske råvarer, det sker ikke så ofte, når vi fx deltager i internationale konkurrencer. De nordiske landes kokkelandshold har et højt niveau også internationalt, og det gør at vi fra dansk side naturligvis må gøre os ektra meget umage. Vi har op til konkurrencen arbejdet med at skærpe det tekniske niveau og samarbejdet i køkkenet, så vi har styr på alle detaljer på selve konkurrencedagen og jeg synes, at vi nu er så parate, som vi kan blive op til konkurrencen. Jeg ved, at vores tre danske repræsentanter har sat barren og ambitionerne højt og uden tvivl vil kæmpe hårdt for at få den bedst mulige placering til Danmark, fortæller Ulla Pedersen.

 

Del artikel

Andre læser også