Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordisk Spisehus: Nyt hold og ny menu

Fra venstre mod højre: Køkkensouschef Rasmus Hansen, restaurantchef Troels Kristensen, sommelier Niels Buch Gormsen og køkkenchef Jacob Freitag.
Fra venstre mod højre: Køkkensouschef Rasmus Hansen, restaurantchef Troels Kristensen, sommelier Niels Buch Gormsen og køkkenchef Jacob Freitag.

 

Det velrenommerede spisehus i M.P. Bruuns Gade har over en periode på otte år lanceret ikke færre end 44 menuer til de aarhusianske restaurantgæster. Det ønsker restaurantens nye team at fejre, og det gør de torsdag den 19. november med lanceringen af menu nummer 45. 

  


Siden 2012 har køkkenchef Jacob Freitag stået i spidsen for den gastronomiske linje på Nordisk Spisehus. Nu er hans tidligere kollega Rasmus Hansen vendt tilbage i rollen som souschef, og to nye ansigter møder gæsterne i restauranten. Troels Kristensen, der har været restaurantchef på Nørre Vosborg og senest drevet restauranter og overnatningssteder i Diskobugten i Grønland, er ny restaurantchef på Nordisk Spisehus. Niels Buch Gormsen, der før har slået sine folder på Gl. Skovridergaard, er spisehusets nye, vinkyndige sommelier.     

  

”Vi stiller med et stærkt hold her i efteråret. Jeg glæder mig enormt meget til at præsentere vores gæster for smagsoplevelser, som alle på det nye hold har været med til at skabe,” siger køkkenchef Jacob Freitag. 

 

Ny menu byder på verdensomspændende gastronomi

Nordisk Spisehus’ femogfyrretyvende menu er en smagsrundrejse i gastronomi fra hele verden. En servering med laks, wasabi og koriander er en hyldest til det asiatiske køkken, mens en hovedret med fransk skovdue, jordskokker og brombær er baseret på de stolte franske køkkentraditioner, og en dessert med blåbær, cheesecake og guava leder tankerne hen på smagsoplevelser fra det amerikanske kontinent. 

 

”Den røde tråd igennem menuen er de lokale, nordiske råvarer, som vi anvender i alle vores serveringer. Jomfruhummer fra Nordsøen bliver for eksempel forenet med gode, hjemmesyltede sager, såsom dansk hypen og blomkål, og selve syltelagen bruger vi senere i menuen, når vi skal servere havtaske med den helt rette balance af sød-syrlig sauce på pærevin,” fortæller Jacob Freitag.    

 

Nordisk Spisehus’ nye menu kan opleves fra torsdag den 19. november. Priserne starter fra 99 kr. for en frokostservering og slutter ved 2.019 kr. for den komplette gastronomiske rejse med caviar og champagne efterfulgt af 8 serveringer med dertilhørende vinmenu, kaffe, te og sødt. Bordreservation sker på nordiskspisehus.dk

 

Nordisk Spisehus: Nyt hold og ny menu
Fra venstre mod højre: Køkkensouschef Rasmus Hansen, restaurantchef Troels Kristensen, sommelier Niels Buch Gormsen og køkkenchef Jacob Freitag.

 

Om Nordisk Spisehus 

Nordisk Spisehus er en moderne dansk restaurant om dagen. Til aften udvider restauranten sin horisont, og her vil man som gæst opleve en unik fusion af det nordiske køkken og smagsnuancer fra hele verden. Nordisk Spisehus ligger i M.P. Bruuns Gade 31 i Aarhus. Restauranten er en del af Danish Design Restaurants, der også omfatter Villa Dining, Spisesalon, og Aarhus Central Food Market. Læs mere om Danish Design Restaurants på www.danishdesignrestaurants.dk.