Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stilrent og afslappet: Der er en ny spiller på sushi-banen i Aarhus C

Det begyndte i Kina, gik via København og Aalborg, og nu er ambitionen blevet til byens nyeste, elegante og stilrene sushi-restaurant.

 

Zhenbin Lin er en venlig, gæstfri og beskeden mand. Og samtidig en ambitiøs sushi-kok med 10 års erfaring. Alt efter om man regner efter en vestlig kalender eller den kinesiske er han 28-30 år, men har allerede mange års erfaring i branchen.

 

I Skt. Clemens Stræde midt i Aarhus har Zhenbin Lin åbnet et af byens mange nye, fancy sushi-steder for bare få uger siden. Og hans ambitioner synes at matche interessen fra gæsterne.

 

Interessen vokser

“Vi havde indstillet os på, at det var feriesæson, og at vi ikke skulle forvente det helt store i begyndelsen. Men siden vi åbnede, er antallet af gæster bare steget og steget,” fortæller Zhenbin Lin over et par ualmindeligt lækre og smukke cocktails på en varm sommerdag i gårdhaven.

Her råder han over 25 siddepladser omgivet af roser og klatretræer. En kæde med farvede elpærer ligger klar til at blive monteret. Og indenfor i den stilrene restaurant er der plads til mindst 50 gæster, som har indblik til det åbne køkken, hvor sushi og andre lækkerier tilberedes på stedet og ved bestilling.

 

Stor konkurrence

“Da jeg kom til Danmark, var der kun få sushi-steder. I dag er der måske 40 sushi-restauranter, alene i Aarhus, så vi besluttede at lave noget, der rækker lidt videre,” forklarer Zhenbin Lin om Nori-konceptet.

Navnet blev Nori Bar; “nori” er det japanske ord for “tang” – en central ingrediens i mange sushi-stykker – og “bar”, fordi man supplerer med et imponerende cocktail-kort og drinks serveret med omhu og alverdens fine detaljer. “Bar”-delen af navnet skal ifølge sushi-chefen invitere gæsterne til at blive lidt længere.

 

Århundredgammel spise

Sushi som sådan stammer ifølge Zhenbin Lin fra Kina, muligvis fra et sted omkring Mekong-floden, og kan spores mange århundreder tilbage. Egentlig var det en måde at lagre fisk i mange måneder ved hjælp af ris. Siden blev sushi en nationalspise i Japan, og det er da også de japanske traditioner, som mange danskere forbinder denne delikatesse med.

“Vi laver selvfølgelig sushi, som er tilpasset danske og vesteuropæiske traditioner. Danskerne er glade for maki og nigiri; i Kina finder man stort set ikke maki – det er primært en europæisk opfindelse,” fortæller Zhenbin Lin, som har uddannet sig både i Kina og Japan, inden han kom til Danmark.

 

Wasabi on the side

“Normalt ligger wasabi (den stærke grønne pasta) inde i sushien, men i Danmark er nogle lidt bange for, at det bliver for skarpt. Derfor serverer man den som regel ved siden af sammen med syltet ingefær, som også kan være stærkt.”

Nori Bar serverer ikke bare sushi, som de fleste kender den, men har også bl.a. sprøde pankarejer, sprødstegt tang, fisk og kylling på kortet.

 

Cocktails frem for te

Når Nori Bar har suppleret menuen med et omfattende cocktail-kort, skyldes det ikke bare ønsket om at appellere bredt; selv om mange forbinder sushi med en kold, japansk special-øl, er det faktisk endnu en tillempet fordanskning:

“I Asien drikker man typisk te til maden. Ikke øl. Men nu ligger vi midt i Aarhus, og vi vil gerne tilbyde en lækker cocktail. Her får man typisk en cocktail først, og så bestiller man øl til maden,” siger Zhenbin Lin, som selv er til stede i sin restaurant fra morgen til aften hver eneste dag.

 

Mindre madspild

Her står han selv i spidsen for køkkenet, som foruden klassisk sushi – altså den danske version – tilbereder bl.a. en japansk beef salad.

 

Konceptet på Nori Bar er enkelt og betænksomt: Gæsterne skal føle sig godt tilpas, og man har fokus på at reducere madspild.

“Mange mennesker kender ikke alle de specifikke navne på maden; derfor har vi billeder i menukortet, og vi tager os tid til at gennemgå kortet sammen med gæsterne på en tablet ved bordet. Derfra går ordren direkte til køkkenet. Det er muligt at bestille et enkelt stykke sushi ad gangen, og hvis man kan lide det, kan man bestille flere,” forklarer Zhenbin Lin om sit koncept.

 

Faktisk stiger prisen, hvis man levner mere end tre bestilte stykker – så kan man lære det! Til gengæld er maden altid frisk.

 

Chefen tager også opvasken

På Nori Bar opdaterer Zhenbin Lin jævnligt sit menukort. Og han tager gerne selv opvasken af og til – for at se, hvad gæsterne eventuelt ikke havde lyst eller appetit til at spise. Sådan holder han sig opdateret.

 

“Man begynder som opvasker. Jeg har arbejdet med takeaway. Nu er jeg her, jeg prøver at kombinere traditioner med europæiske smagsløg, og jeg vil gerne give gæsterne, hvad de ønsker,” siger han, inden køkkenet kalder igen.

 

Tilbud lige nu

Nori Bar serverer “All You Can Eat” inklusive sushi, sticks, starters og dessert alle dage kl. 11-16 for 179 kr., søndag – torsdag kl. 16-22 for 228 kr., og fredag – lørdag kl. 16-22 for 258 kr. Børn under 11 år spiser for halv pris.

 

Åbningen skal markeres, og det sker i disse dage med bl.a. en menu og en cocktail til 156 kr. – det er halv pris – og “All You Can Eat” til bare 179 kr.

 

Cocktail-baren holder åbent til kl. 02.

 

Nori Bar tilbyder desuden både takeaway og udbringning.

 

Nori Bar

Skt. Clemens Stræde 7
8000 Aarhus C
Tel. 53 88 26 66
www.noribar.dk
Åbningstider:
Alle dage kl. 11-23