Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tivoli Friheden åbner snart igen: Glæd jer til kæmpestore nyheder

Af Freja Dumont
Foto: PR.
Foto: PR.

Når Tivoli Friheden slår dørene op, skærtorsdag den 14. april kl. 11:30, er det med store nyheder.

Foråret er på vej, optimismen er stor og forårsblomsterne står i fuldt flor: Tivoli Friheden byder velkommen i påsken.

Gamle traditioner, nye oplevelser

Årets kommende sommersæson byder på en række mindeværdige musikoplevelser og et fænomenalt musikprogram bestående af 19 af landets største og mest folkekære kunstnere, som blandt andet Christopher (19/8), AQUA (20/5), Scarlet Pleasure (24/6), tv-2 (27/5) og Dizzy Mizz Lizzy (2/9).

Som gæst i Tivoli Friheden kan man i løbet af året se frem til at opleve velkendte højtider og traditioner, som Fed Fredag, Halloween og en magisk Jul i Friheden, der byder på inspiration og sjove aktiviteter for hele familien.

Over sommerferien bliver der tilmed afholdt Danmarks største Blomsterfestival, der strækker sig over seks uger, og får gæsterne til at se, dufte og tænke blomster i et helt nyt lys.

Tivoli Friheden åbner snart igen: Glæd jer til kæmpestore nyheder

Ny udendørsscene på 245m2 med plads til 17.000 gæster

Hvad der dog adskiller sig fra parkens traditioner, er blandt andet, at Friluftsscenen, som man kender den, i år er udskiftet med en splinterny scene med plads til 17.000 gæster.

Scenebygningen er omkranset af et langt åløb og indhyllet i grønne buske og store bøgetræer, der adskiller sceneområdet fra resten af parken og sikrer en intim og enestående musikoplevelse.

Scenen indvies med en storslået åbningskoncert, fredag den 6. maj., når Tina Dickow, som årets første artist, indtager scenen til Fed Fredag.

Tivoli Friheden åbner snart igen: Glæd jer til kæmpestore nyheder

Store forventninger til årets sæson

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, har store forventninger til årets sæson:

”Tivoli Friheden er balancen mellem tradition og fornyelse. Den helt store nyhed til sæsonen 2022 bliver vores nye store udendørsscene, der giver et markant kvalitetsløft i oplevelsen – og det lige fra bedre lyd, bedre indkig til scenen, bedre mad på nye restauranter – og endnu mere hygge under temaet ”festival hver fredag”.

Og det nye er også, at vi lancerer musikalsk underholdning på udvalgte lørdage. Og musikken – ja, den er stadig valgt fra den øverste hylde på den danske musikscene”.

Foruden en ny scene, byder den nye scenebygning på to nye restauranter, Madscenen og Backstage, der med afsæt i et social dining koncept bidrager til at give gæsterne en helstøbt oplevelse i parken.

Her skal maden, ligesom oplevelsen, deles og nydes sammen. Begge restauranter forventes åbne over sommeren.

Tivoli Friheden åbner snart igen: Glæd jer til kæmpestore nyheder
PR-foto Tivoli Friheden

120.000 blomster – syv gange så stort som normalt

Har man et ønske om, at 2022 skal være et år med flere oplevelser og mere samvær med dem, man holder af, så kan man vælge at nyde helligdagene sammen i Tivoli Frihedens blomstrende park.

I påsken er det muligt at gå på opdagelse og beundre parkens pragt og tusindevis af farverige forårsblomster, der består af intet mindre end 120.000 tulipaner, påskeliljer og hyacinter.

I løbet af april og maj vil parkens blomsterflor være syv gange så stort som normalt.

Tivoli Friheden åbner snart igen: Glæd jer til kæmpestore nyheder

Tivoli Friheden får ny Pjerrot

Nøjagtig som kaklerne på facaden og gondolerne i Pariserhjulet, er Pjerrot et stærkt symbol på og en uundværlig del af Tivoli Frihedens DNA.

For første gang i 25 år står parken nu over for et Pjerrot-skift, når tryllekunstner, Hasse Hjort, giver faklen videre.

Det vil fra årets første åbningsdag i stedet være tryllekunstner, Kim Kenneth Nilsson, der holder traditionen ved lige bag den velkendte hvide maske og det røde smil.

Pjerrot kan opleves i Pjerrots Have hver dag i påsken kl. 15.00 og kl. 17.00.

Del artikel

Andre læser også