Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 52 år: Nu lancerer Faxe Kondi helt ny smag

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Unibrew / PR
Foto: Unibrew / PR

Faxe Kondi eksperimenterer indimellem med sommerlige smage som mango og jordbær.

Men nu er de klar med en helt ny sodavand, der er kommet for at blive, og som skal konkurrere med Fanta og Squash som danskernes foretrukne appelsinsodavand.

Skal vinde danskernes hjerter

Den ikoniske Faxe Kondi med smag af lemon/lime har en helt særlig plads i hjertet hos mange danskere. Men efter mere end 50 år er tiden nu moden til at udfordre de gængse rammer.

For første gang nogensinde lancerer Faxe Kondi to nye sodavand, som ikke smager af gule og grønne citrusfrugter.

Faxe Kondi giver appelsin et skud med lanceringen af Faxe Kondi Appelsin og Faxe Kondi Appelsin 0 Kalorier.

Faxe Kondi, som kan prale af at være danskernes foretrukne lemon/lime sodavand, har de seneste 52 år holdt fast i lige netop den karakteristiske smag. Den tid er langt fra forbi, men tiden er inde til at give en ny smag et skud.

Faxe Kondi skriver nu historie med lanceringen af to nye varianter med forfriskende smag af appelsin: Faxe Kondi Appelsin og Faxe Kondi Appelsin 0 Kalorier.

Begejstringen og troen på de nye appelsinvarianter er let at spore hos brand manager Rasmus Kobbersmed fra Royal Unibrew:

“Vi giver Faxe Kondi Appelsin et skud, da vi mener, at vi har ramt en appelsinsmag, som vil være svær at sige nej tak til.

Vi har i mange år leget med smagsvarianter, men da vi ramte den helt rigtige appelsinsmag, vidste vi, at den skulle vi dele med danskerne.

Med Faxe Kondi Appelsin tilfører vi en stærk spiller til segmentet for appelsinsodavand, som vi håber vil vinde hjerter blandt danskerne.”

Appelsin er kommet for at blive

Faxe Kondi har de seneste 7 år udviklet spændende sommersmage på base af Faxe Kondi tilsat strejf af diverse frugter. Disse sommervarianter har ikke været en fast del af Faxe Kondi-familien.

Noget anderledes bliver det for Faxe Kondi Appelsin og Faxe Kondi Appelsin 0 Kalorier, som er kommet for at blive. Appelsinvarianterne bliver nemlig en fast del af Faxe Kondi-familien fremover.

Det er i særdeleshed Faxe Kondi Appelsin 0 Kalorier, som Faxe Kondis bagland har store forventninger til.

Forventninger, som ikke er opstået uden grund. De seneste år har danske forbrugere i stigende grad efterspurgt drikkevarer med lavt eller intet sukkerindhold, hvilket afspejler sig i det stigende salg af lightsodavand.

Light-segmentet i Danmark udgør i dag 49 % af det samlede sodavandssalg, mens lightsodavand i appelsinsegmentet blot udgør 27 %.

Spørger man Rasmus Kobbersmed er sidstnævnte et udtryk for et uudnyttet vækstpotentiale. Det vil Faxe Kondi gøre noget ved med Faxe Kondi Appelsin 0 Kalorier.

Del artikel

Andre læser også