Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Autentisk og hjemmelavet: Ny argentinsk restaurant er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

I en lille sidegade til hyggelige Mejlgade ligger den nyligt åbnede restaurant ‘Chimi’, der, som det eneste sted i Aarhus, byder på hjemmelavet argentinsk mad.

Her kan du få den argentinske nationalret: Empanadas. Og til dessert byder menuen på ‘alfajores’ – to runde smørkager, der lægges sammen om en god klat dulce de leche. Haps.

Er du tørstig, byder stedet på en af argentinernes favoritdrinks – nemlig en ‘Fernet con Coca’. Altså Fernet Branca med cola i. Skål!

Autentisk og hjemmelavet: Ny argentinsk restaurant er åbnet i Aarhus
Chimi byder på fire forskellige slags ‘alfarojes’. Vi kan især anbefale stedets ‘Bon o Bon’, som er fyldt med peanutbutter og dækket af mælkechokolade.

Mad er lig med kærlighed

Bag stedet står det argentinske par Florencia Roldan og Nahuel Bardelli, som egentlig havde planlagt at bruge et enkelt år i Smilets By.

Nu er der gået fire år, siden parret kom hertil, og med en nyåbnet restaurant har de ikke planer om at vende tilbage til hjemlandet lige foreløbigt.

“Vi elsker Aarhus og Danmark generelt. Men vi savnede den argentinske mad. Og da der ikke fandtes nogle argentinske køkkener i byen, blev vi enige om, at vi selv måtte gøre noget ved det.

I Argentina er maden noget helt specielt, og der lægges meget kærlighed i måltiderne. Den kærlighed ville vi gerne dele med aarhusianerne,” siger Florencia Roldan.

Efter at have afprøvet konceptet i en Street Food-bod på Ingerslevs Plads i et års tid, havde parret fået sig de erfaringer, det krævede, for at de turde åbne deres eget sted.

Autentisk og hjemmelavet: Ny argentinsk restaurant er åbnet i Aarhus

Et lille argentinsk åndehul på Mejlgade

Vi besøgte den autentiske restaurant, hvor du i indgangen mødes af et stort argentinsk flag, der med sine flotte lyseblå og hvide striber og en strålende gul sol i midten, byder dig indenfor.

I vindueskarmene hænger en guirlande med små hæklede argentinske flag side om side med Dannebrog, og på badeværelset finder du silhuetter af kendte, argentinske tegneserie-figurer og – naturligvis – landehelten Messi.

Der findes også et lille udsalg med argentinske varer, som vækker mange smil og minder hos de argentinske kunder, der lægger vejen forbi Chimi.

Selvom ‘hyggeligt’ er meget dansk, er det alligevel det ord, som parret bruger til at beskrive stemningen i deres lille restaurant. Og vi kan kun erklære os enige.

“Vi har kun seks borde, og det er et helt bevidst valg. Det gør nemlig, at vi har tid til at snakke med alle vores gæster og være nærværende værter.

Gæsterne kommer også hinanden ved, og ofte kommer de til at snakke sammen på kryds og tværs, hvilket skaber en hjemmelig og hyggelig stemning” siger Nahuel, mens han rækker sin ‘Mate’, en koffeinrig og telignende drik, videre til Florencia.

Autentisk og hjemmelavet: Ny argentinsk restaurant er åbnet i Aarhus

En bid af Argentina

Det er de små delikate, fyldte dejpakker – empanadas – som er omdrejningspunktet på stedets menukort, og der er hele syv forskellige slags at vælge i mellem: en vegansk, fire vegetariske og to med kød i.

Det anbefales, at man får fire empanadas per person, og vi fik derfor serveret ‘Beef’, som er Chimis meste populære empanada samt ‘Chicken’, ‘Spinach’ og ‘Ham & Cheese’.

Der er en god grund til, at udgaven med oksekød er populær, for den smager virkelig godt.

En anden empanada, som smagte af én mere, var udgaven med spinat, bechamelsauce og ost. Helt cremet, saftig og virkelig mums.

Bechamelsaucen var også at finde i udgaven med kylling, og vi må bare sige, at alt med den hvide, opbagte sauce får toppoint her fra.

Dejen var lidt som en butterdej, og det var i den grad til at smage, at parret laver alt – lige fra dej til bechamelsauce – fra bunden.

Empanadas er jo egentlig en simpel ret, men det er også oftest de simple retter, der afslører, hvorvidt de er lavet ordentligt. Og det må man sige, at maden er hos Chimi.

Til at dyppe vores empanadas i fik vi en Chimmichurri-sauce (deraf navnet på restauranten) som er en vidunderlig krydderurte-sauce, der også ofte bruges til at marinere kød og grøntsager i Argentina.

Men den gjorde sig altså også virkelig godt som dip til empanadas! Og med et glas rødvin fra parrets hjemstavn i Patagonia til at skylle ned med, var der ikke et øje tørt.

SÅ! Hvis du er til imødekommende værtsskab, autentiske rammer og hjemmelavet argentinsk mad, som er lavet fra hjertet, så kan vi varmt anbefale at lægge vejen forbi Chimi på Mejlgade 46B.

Hvad: Argentinske Chimi er åbnet i Aarhus
Hvor: Mejlgade 46B

Del artikel

Andre læser også