Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny bypark på Aarhus Ø: 250 planter og træer er plantet

Af Freja Dumont

Det 25.000 m2 store grå betondæk Pier 2 på Aarhus Ø skal forvandles til en grøn og bæredygtig bypark.

Og i dag kl. 11.30 planter Teknik og Miljø rådmand, Steen Stavnsbo, det sidste egetræ i byparken sammen med fællesrådet, Byen Blomstrer ogJordbrugets Uddannelsescenter.

Det oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelese.

”Aarhusianerne bruger flittigt byens grønne åndehuller og parker. Det betyder meget, at vi nemt kan komme ud og nyde og bruge naturen i hverdagen.

Derfor glæder jeg mig også til at være med til at plante den nye bypark på Aarhus Ø,” siger Steen Stavnsbo, rådmand, Teknik og Miljø.

Vilde blomster og grønne træer

Byparken på Aarhus Ø er efterspurgt. Aarhus Kommune har fået 123 ønsker fra aarhusianere, der ønsker sig træer på Pier 2 på Aarhus Ø.

Der er allerede anlagt bakketoppe og kuperet terræn på Pier 2, der til foråret vil blomstre med danske vildeng blomster. Desuden er der plantet 250 planter og træer.

Byparken er i første omgang midlertidig for at undersøge, hvad der fungerer ift. planter, faciliteter og aktiviteter. Det skal undersøges i samarbejde med beboere og gæster på Aarhus Ø den kommende tid.

Bæredygtig bypark

Byparken etableres med flere genbrugte materialer. Bakkerne består af sand fra havbunden, og stierne er gammelt asfalt. Nogle af de fældede poppeltræer fra Ringgaden får også nyt liv i byparken.

Stammerne vil blive lagt, så de både bliver nyt hjem for små biller og insekter, samtidig med at de kan bruges til ophold. Det er planen, at poppeltræernes kroner skal bruges i et kvashegn, som afgrænser et hundeluftningsareal.

Del artikel

Andre læser også