Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På den gamle Nordhavn: Ny fransk Bistro Goulu åbner hos Hantwerk

Af Line Ingwar Karlsen

Nyt ambitiøst køkken slår dørene op den 1. juni hos Hantwerk på den hyggelige gamle havn i Aarhus. Det er to restauratører; Kenny Liland alias ”Vildanden” og Lasse Munkholm, som i daglig tale tituleres ”Lassefar”. De mødte hinanden på restaurant ET ved åen i Aarhus. Her tog de en god stor portion frankofil opdragelse med sig, men det til trods holder de af at bevæge sig ud i alverdens gastronomi. CANblau en el Muelle var i lokalerne før, men har valgt at koncentrere sig om de andre CANblau-restauranter.

 

Solid erfaring og stor kærlighed til råvarerne

Makkerparret har en solid erfaring fra Norsminde Kro, Restaurant ET og Fru Larsen, og så har de kendt hinanden og arbejdet sammen i flere år. De har om nogen aftjent deres værnepligt og er nu klar til at starte for sig selv. Men selvom de kommer med lang erfaring fra nogle af Østjyllands bedste restauranter, så er det vigtigt at understrege, at Hantwerk ikke bliver “fin på den”, men at de fortsætter som vinbar, gastrobryggeri med bistro, og der bliver stadigvæk bestilling i baren. Den folkelige og helt nede på jorden-attitude fortsætter. Konceptet på Bistro Goulu er meget enkelt; det handler om ærlig mad og kærlighed til gode råvarer.

 

Drømmen af en placering

Den lille bistro ligger ved den gamle træbådshavn i Aarhus og på samme vis som bådene, er der fokus på det gode håndværk. Lokalerne i den gamle “motorbygning”, hvor Hantwerk ligger, passer Lasse Munkholm og Kenny Liland godt. De er enige om, at der er en fantastisk stemning på molen, og de indgår i et fællesskab med de to andre parter i Hantwerk, Bryggeriet Humleland og VinDanmark.

På den gamle Nordhavn: Ny fransk Bistro Goulu åbner hos Hantwerk

Bistro Goulu udtales :/ɡu.ly/

Navnet skal man lige øve sig lidt i, med mindre man taler fransk. Navnet stammer fra fransk og betyder, at man er tilbøjelig til at overspise, grænsende til det grådige. Ordet bruges ofte til at beskrive madglade personer, og det er netop, hvad ”Vildanden” og ”Lassefar” er.

 

Små retter som er skabt til at dele

Det er lækre ”små” retter af den slags, hvor én sjældent er nok, vi kommer til at se, og ikke mindst spise. Samspillet mellem øl, vin og mad bliver afgørende – samt at man kan bestille en stor menu med 5-7 retter. Retterne serveres på en gang og fungerer herefter som et delemåltid for hele bordet. Hertil kan man tilkøbe selv-henter ølmenu eller vinmenu.

 

Priser, hvor alle kan være med

De to frankofile køkkenchefer har ingen ambition om at lave dyrt mad. Det er ikke svært, men missionen er, at lave mad som alle har råd til, og som bare smager godt. Menuen skifter løbende alt efter råvarerne, og af eksempler kan vi nævne følgende fra menukortet; Stegt skærising med “humle”, barbecue, karse og broccoli til 128 kroner, agnolotti  med parmesan, asparges, spinat og æg til 118 kroner, ramsløg, estragon, friteret kapers og syltede kinaradiser til 108 kroner, kylling danoise med sprødt skind, rabarber og agurk til 108 kroner eller en rillettes de Goulu  til 58 kroner.

På den gamle Nordhavn: Ny fransk Bistro Goulu åbner hos Hantwerk

Bistro Goulu

Fiskerivej 2 (Hantwerk)
8000 Aarhus C
Website

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien