På den gamle Nordhavn: Ny fransk Bistro Goulu åbner hos Hantwerk
Nyt ambitiøst køkken slår dørene op den 1. juni hos Hantwerk på den hyggelige gamle havn i Aarhus. Det er to restauratører; Kenny Liland alias ”Vildanden” og Lasse Munkholm, som i daglig tale tituleres ”Lassefar”. De mødte hinanden på restaurant ET ved åen i Aarhus. Her tog de en god stor portion frankofil opdragelse med sig, men det til trods holder de af at bevæge sig ud i alverdens gastronomi. CANblau en el Muelle var i lokalerne før, men har valgt at koncentrere sig om de andre CANblau-restauranter.
Solid erfaring og stor kærlighed til råvarerne
Makkerparret har en solid erfaring fra Norsminde Kro, Restaurant ET og Fru Larsen, og så har de kendt hinanden og arbejdet sammen i flere år. De har om nogen aftjent deres værnepligt og er nu klar til at starte for sig selv. Men selvom de kommer med lang erfaring fra nogle af Østjyllands bedste restauranter, så er det vigtigt at understrege, at Hantwerk ikke bliver “fin på den”, men at de fortsætter som vinbar, gastrobryggeri med bistro, og der bliver stadigvæk bestilling i baren. Den folkelige og helt nede på jorden-attitude fortsætter. Konceptet på Bistro Goulu er meget enkelt; det handler om ærlig mad og kærlighed til gode råvarer.
Drømmen af en placering
Den lille bistro ligger ved den gamle træbådshavn i Aarhus og på samme vis som bådene, er der fokus på det gode håndværk. Lokalerne i den gamle “motorbygning”, hvor Hantwerk ligger, passer Lasse Munkholm og Kenny Liland godt. De er enige om, at der er en fantastisk stemning på molen, og de indgår i et fællesskab med de to andre parter i Hantwerk, Bryggeriet Humleland og VinDanmark.
Bistro Goulu udtales :/ɡu.ly/
Navnet skal man lige øve sig lidt i, med mindre man taler fransk. Navnet stammer fra fransk og betyder, at man er tilbøjelig til at overspise, grænsende til det grådige. Ordet bruges ofte til at beskrive madglade personer, og det er netop, hvad ”Vildanden” og ”Lassefar” er.
Små retter som er skabt til at dele
Det er lækre ”små” retter af den slags, hvor én sjældent er nok, vi kommer til at se, og ikke mindst spise. Samspillet mellem øl, vin og mad bliver afgørende – samt at man kan bestille en stor menu med 5-7 retter. Retterne serveres på en gang og fungerer herefter som et delemåltid for hele bordet. Hertil kan man tilkøbe selv-henter ølmenu eller vinmenu.
Priser, hvor alle kan være med
De to frankofile køkkenchefer har ingen ambition om at lave dyrt mad. Det er ikke svært, men missionen er, at lave mad som alle har råd til, og som bare smager godt. Menuen skifter løbende alt efter råvarerne, og af eksempler kan vi nævne følgende fra menukortet; Stegt skærising med “humle”, barbecue, karse og broccoli til 128 kroner, agnolotti med parmesan, asparges, spinat og æg til 118 kroner, ramsløg, estragon, friteret kapers og syltede kinaradiser til 108 kroner, kylling danoise med sprødt skind, rabarber og agurk til 108 kroner eller en rillettes de Goulu til 58 kroner.
Bistro Goulu
Fiskerivej 2 (Hantwerk)
8000 Aarhus C
Website