ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye restriktioner bekræftet på pressemøde: Få overblikket her

Af Line Ingwar Karlsen

På aftenenes pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet, har statsminister Mette Frederiksen netop bekræftet de restriktioner, vi tidligere i dag kunne skrive om.

De nye restriktioner gælder fra på fredag den 10. december.

Det betyder, at der lukkes ned for nattelivet og diskoteker. Det samme gør steder, der afvikler koncerter med over 50 stående publikummer.

Barer og restaurationer skal lukke kl. 24.00, ligesom der ikke må sælges alkohol i supermarkeder og lignende efter dette tidspunkt.

Der indføres krav om mundbind, når du står op indendørs på serveringssteder.

Derudover opfordres der kraftigt til, at man arbejder mere hjemmefra, hvis man har mulighed for det, og at man aflyser julefrokosterne og andre større sociale arrangementer på arbejdspladsen.

Ikke en ny lang nedlukning
Fra onsdag d. 15. december lukker folkeskolerne, så elever skal modtage fjernundervisning frem til juleferien.

“Vi ved godt, hvor meget skolegang betyder for børn og unges trivsel.

Derfor er der tale om, at der lægges nogle dage til i begge ender af juleferien, men planen er ikke en ny længerevarende nedlukning,” sagde statsministeren på pressemødet.

“Vi gør det så endnu flere kan nå at få det vigtige tredje stik. Mange flere børn kan blive vaccineret, inden de vender retur til skolen. Vi kan få dæmpet akvititeter i samfundet og få bremset smitten.

“Det vi præsenterer i dag er ikke en ny nedlukning af samfundet. Det er en forsinkelse, som skal købes os tid,” lød det fra statsministeren.

Del artikel