Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt surdejsbageri i Aarhus: Lockdown-bagning blev til iværksætterdrøm

Af Freja Dumont

Vi er nok flere, der det seneste år har eksperimenteret med surdej og generelt bagt mere brød og flere kager end sædvanligt. Og spist tilsvarende.

Det er dog de færreste af os, som på baggrund af vores øgede bage-aktivitet har kastet os ud i at åbne eget bageri. Ikke desto mindre er det det, som Jens Weibull Andersen har gjort.

For godt brød til ikke at dele

Jens Weibull Andersen blev i foråret hjemsendt fra sit bartenderjob. Her fandt han hurtigt ud af, at dagene gik hurtigere, når han brugte dem på at bage.

”Jeg begyndte først rigtigt at bage, da jeg blev hjemsendt. Bagningen gav mig struktur i min hverdag, og jeg hyggede mig virkelig med det.

Jeg er vokset op med en kulinarisk tilgang til livet, og jeg har en kæmpe kærlighed til mad generelt,” siger Jens Weibull Andersen.

Nyt surdejsbageri i Aarhus: Lockdown-bagning blev til iværksætterdrøm

Jens’ venner og familie nød i lang tid godt af hans lækre surdejsbrød. Faktisk så meget, at de syntes, det var ærgerligt, at der ikke var flere, som kunne få glæde af Jens’ bagværk.

”Jo længere tid der gik med min hjemsendelse, desto mere begyndte jeg at lege med tanken om at åbne mit eget bageri. Den drøm går nu i opfyldelse i slutningen af april, når jeg slår dørene op til Little Asian Bakery på Frederiks Allé,” siger Jens Weibull Andersen.

Nyt surdejsbageri i Aarhus: Lockdown-bagning blev til iværksætterdrøm

Godt hjemmebagt brød på Frederiksbjerg

Det lille bageri på Frederiks Allé kommer til at have et sortiment, der i starten hovedsageligt består af surdejsbrød, -boller og -baguette.

Tanken er dog,  at der med tiden også skal langes andre lækkerier over disken herunder kage, rugbrød, kaffe, vin, øl og lokalproducerede produkter som marmelade og ost mm.

”Det kommer til at blive mig, som styrer butikken og bagningen bagved. Derfor starter jeg ud med brød, og så kommer jeg til at udvide sortimentet med tiden.

Jeg tror det bliver rigtig godt, og jeg glæder mig til at berige Frederiksbjerg med godt, hjemmelavet brød,” siger Jens Weibull Andersen.

Hvor: Little Asian Bakery, Frederiks Allé 110

Del artikel

Andre læser også