Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

Frederiksgade er blevet beriget med et nyt, grønt og 100% plantebaseret spisested med fokus på mad lavet fra bunden, økologi og bæredygtighed.

Navnet er Grøn’46, og her kan du få en to go-latte på havremælk, en kanelsnurre eller en grøn frisklavet smoothie til farten.

Du kan også komme ind i på det hyggelige spiseri og nyde varme retter som chili hot pot, pasta i cremet svampesauce, risotto og burger – eller få det med som take away.

Grønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i AarhusGrønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i AarhusDer kan være mange gode grunde til at skære ned på sit kødforbrug – dyrevelfærd, klodens fremtid eller generel sundhed.

Da vi besøgte nye Grøn’46 for at smage på deres retter kom vi på endnu en god grund! For udover at undgå animalske produkter, laver de altså bare virkelig velsmagende og hjemmelavede retter – og dét er argument nok for os.

Hjemlig og hyggelig atmosfære

Så snart du træder ind i de hyggelige lokaler, bliver du mødt af en hjemlig stemning: levende lys, potteplaner i loftet, forskellige stole og friske blomster i vaser.

” Idéen er, at det gerne må føles lidt som at komme hjem til sin mor og spise, når man kommer herind.

Vi laver ikke nogle fancy retter. Hvad du ser, er hvad du får. Det hele er lavet fra bunden og vi bager, sylter og rører selv alt op,” siger Bjørn Pedersen, som sammen med to partnere Lucian Graur og Sara Kaupung står bag nyåbnede Grøn’46.

Menuen er sæsonbetonet, og skifter alt efter hvilke råvarer, der er i sæson. Lige nu byder det overskuelige menukort på fire varme retter, en salat og en burger samt snacks og økologiske vine, øl og sodavand.

Med tiden er tanken, at der også skal være mulighed for at købe stedets hjemmerørte dressinger, humus og andre smørelser med hjem på glas.

Masser af smag

Grønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i Aarhus

Vi besluttede os for bl.a. at prøve stedets ‘Chili hot pot’, som er en lækker blanding af sæsonens grøntsager ledsaget af ris, frisk tomatsalsa og urter og råsyltet salat.

Til alle retterne serveres også hjemmebagt brød – og det fortjener altså et shout out, for det smager virkelig af hjemmebag.

I stedets ‘Chili hot pot’ var der virkelig også knald på smagen, som bar præg af, at retten havde stået og simret i lang tid. Den intense smag af krydderier, som vi kender det fra en chili con carne, kom med andre ord godt til udtryk.

Grønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i Aarhus

Derudover bestilte vi ‘Haven’, som er stedets salat. Navnet kommer af, at salaten er pyntet med farverige ingredienser og blomster – og den er altså et Instagram-opslag værdig!

Heldigvis var smagen ligeså god som udseendet. Her var tale om en salat bestående af speltkerner i pres med marinerede grøntsager og sennepskorn, en avocadocreme og sprød salat og urter.

OG så var der hældt en helt fantastisk og friskpisket vinaigrette-dressing udover, som gav et helt perfekt sidste touch. Mere skal der ikke til, hvis bare råvarerene spiller – og det må man sige, at de gjorde her. Mums siger vi bare!

Grønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i Aarhus

Vi skulle naturligvis også lige prøve stedets burger. En ret som oftest består af bøf, bolle og salat.

Det gør Grøn46’s burger også – men her er bøffen naturligvis ikke lavet af oksekød, men derimod af en pandestegt blanding af sæsonens bælgfrugter.

Og hvis du er typen, der ikke giver meget for en burger uden en “rigtig” bøf, så tag det her fra én, som også elsker en god oksebøf: Du bliver ikke skuffet!

Tværtimod ænsede vi faktisk ikke fraværet af kød i burgeren. Til gengæld var vi mere optagede af alle de lækre smage fra sesamcremen, de friske grøntsager og den pandestegte bælgfrugtblanding som lå i den lune bolle.

Det var virkelig en lækker burger, som vi klart kommer til at bestille igen, næste gang vi skal besøge Grøn’46.

Hertil fik vi også serveret langtidstilberedte kartofler og en dyppelse af hjemmelavet chilicreme rørt med purløg.

Grønne livretter på menuen: Nyt plantebaseret spisested er åbnet i AarhusPrøv det selv

Alt i alt bød byens nye plantebaserede spisested på Frederiksgade virkelig på nogle lækre retter, som alle bar præg af, at alt er lavet fra bunden og med kærlighed for simpel og gennemsigtig madlavning uden tilsætningsstoffer og varer fra frost.

Vi kommer i hvertfald helt sikkert på besøg igen en anden gang – og vi vil klart anbefale jer at gøre det samme.

Del artikel

Andre læser også