Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt tiltag i Aarhus: Skal forhindre bus-forsinkelser

Af Freja Dumont
Foto: Midttrafik
Foto: Midttrafik

Kl. er 7.12, og du spejder efter bussen, der skulle være kommet kl. 7.08. Et scenarie de fleste buspassagerer nok har prøvet.

Men nu er der godt nyt. I fremtiden får bussen nemlig en forlomme, når den kommer til at køre i sin egen busbane på dele af Brendstrupgårdsvej, Viby Ringvej og Skanderborgvej.

Det er netop tre steder, hvor trafikken ofte sander til i myldretiden, og det har resulteret i forsinkelser på buslinjen.

”Det er helt afgørende, at vi har en attraktiv kollektiv trafik, som man kan regne med – og det er de kommende projekter med til at skabe.

Passagererne vil opleve, at bussen oftere kommer til tiden, og de overhaler myldretrafikken indenom, når de sidder i bussen. På den måde bliver bussen et reelt alternativ til bilen,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

I nord etableres en busbane langs Brendstrupgårdsvej fra Hedeager og frem til 100 meter før krydset ved Randersvej. I syd etableres der både en busbane langs Skanderborgvej ved Viby Torv og på østsiden af Viby Ringvej fra Damagervej og frem til motorvejsbroen.

Fire timer mindre i bus 6A

Projekter vil blandt andet få en stor betydning for de ca. 3 mio. aarhusianere, der hvert år hopper på bus 6A på Ringvejen. Projekterne vil dagligt spare bus 6A over fire timer i myldretrafikken, som er fra kl. 7-9 og kl. 14-17.

Busbanen ved Brendstrupgårdsvej forventes etableret senere i år, mens de to projekter i syd forventes etableret i 2024.

Del artikel

Andre læser også