ANNONCE
Økologi er danskernes bæredygtige fødevarevalg
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Økologi er danskernes bæredygtige fødevarevalg

En ny undersøgelse lavet for Økologisk Landsforening viser, at danskernes opfattelse af økologi som et bæredygtigt valg er øget signifikant det seneste år. Næsten 70 pct. af de adspurgte oplyser, at de anser økologi for at være bæredygtigt, mens mere end 80 pct. mener, at økologi beskytter naturen og grundvandet.

 

æredygtighed er for alvor rykket ind i danskernes bevidsthed, når det handler om valg af fødevarer. Det viser en undersøgelse, som er lavet for Økologisk Landsforening af Rybner Analyse. Det seneste år er der sket en signifikant stigning i antallet af danskere, der ser økologi som bæredygtigt. 68 pct. af de adspurgte i undersøgelsen mener, at økologiske fødevarer er et bæredygtigt valg i modsætning til 63 pct. i 2019.

 

”Bæredygtighed er blevet nærværende hos mange danskere. De fleste ved, at hvis vi vil træffe bæredygtige valg, kan vi ikke nøjes med at fokusere på en ting. Vi skal tænke i helheder. Og netop her har økologien meget at byde ind med, både når det handler om dyrevelfærd, beskyttelse af grundvandet og hensyn til naturen ved at undgå syntetiske pesticider,” siger Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening.

 

Hele 82 pct. af deltagerne i undersøgelsen svarer da også, at de mener, at økologisk produktion beskytter naturen, miljøet og grundvandet. Mens 63 pct. af de adspurgte mener, at økologisk produktion er bedre for klimaet – mod 56 pct. året før.

 

”Der er skabt mange myter om økologisk produktion, men i takt med at myterne er knust, har danskerne forstået, at økologien også er en del af løsningen, hvis vi skal skabe en fremtidig fødevareproduktion, der skåner klimaet,” siger hun.

 

Ifølge undersøgelsen er holdningen til økologisk produktion som mere bæredygtig, klimavenlig og miljøbeskyttende mest udbredt blandt kvinder, samt personer i alderen 18-39 år og danskere, der er bosat på Sjælland og i hovedstadsområdet.

 

Undersøgelsen ”Økologiens image 2020” er lavet af Rybner Analyse for Økologisk Landsforening i forbindelse med ø-mærkets 30-års jubilæum i 2020 og er gennemført blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. Der er gennemført 1000 interviews med danskere i alderen 18+ år.

 

 

 

Seneste nyt