Magien fra Wien: Østrigsk pop-up-restaurant i Smedien på Centralværkstedet
Tag med på en kulinarisk rejse til Østrig, når køkkenchef, Milos Nikolic, genskaber magien fra sin tid i Wien i historiske rammer midt i byen.
Den østrigske køkkenchef, Milos Nikolic, åbner sammen med konditor, Wojciech Kubica, og resten af sit team en pop-up-restaurant for tre aftener i marts i Smedien. Her vil han genskabe magien fra sin tid i Wien og byder disse aftener på en unik og kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige.
Den østrigske pop-up-restaurant åbner den 8., 9. og 10. marts og byder på specialiteter som sauerkraut quiche med torsk, zweibelbraten og kummelbraten – dertil serveres udvalgte østrigske vine – og naturligvis afsluttes aftenen med kaffe og sødt.
Køkkenchef, Milos Nikolic, glæder sig til at byde gæster på en anderledes pop-up-oplevelse
Menuen er sammensat ud fra ægte østrigsk håndværk, da jeg arbejdede i Wien. For mange er østrigsk mad lig med tung og ”gammeldags” mad. Jeg vil disse tre aftener lege lidt med traditionerne, hvor vi sammensætter velkendte retter på en ny og moderne måde – men med stor respekt for det østrigske touch hele vejen igennem, siger Milos.
En af byens mest charmerende rammer
Smedien er placeret lige ved siden af Centralværkstedet, og de to bygninger har tilbage i 1860´erne været en del af det store DSB-værkstedsområde. Smedien blev, som navnet indikerer, brugt af smedene når togene skulle repareres, og det store ildsted, som dengang var omdrejningspunktet for bygningen, står stadigvæk centralt i lokalet.
Stemningen i Smedien har en autencitet fra de gamle værkstedsbygninger, som adskiller rummet markant fra andre venues i byen. De store vinduespartier gør lokalet lyst og venligt, og de smukke trægulve sammen med det højloftede udtryk gør rummet hyggeligt og behageligt at befinde sig i.
Program for aftenen:
- Velkomst
- 3 retters østrigsk gastronomi bestående af:
- Kammusling på Sauerkraut quiche med bagt torsk, bacon & timianskum
- Østrigsk duo; Zwiebelbraten & Kummelbraten (kalvemørbrad med løg-jus & brasede kartofler med et twist + sprød gris med pikant kålcreme og knödel)
- Sacher-is & Apfelstrudel
- Udvalgte østrigske vine inkl. øl og vand
- Kaffe og sødt
Pris pr. kuvert 595,-
Bordbestilling/tilmelding sker skriftligt til Centralværkstedet på info@centralvaerkstedet.dk – ved bordbestilling oplyses navn, adresse og telefonnummer.