Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officersmessen: Festligt fiskemarked i Festugen

Under hele Festugen har Ridehuset i Aarhus fået tilnavnet Officersmessen, som forventes at blive et af Festugens kulinariske knudepunkter.

 

Ordet officersmessen stammer fra det maritime miljø, og dækker ifølge Den Danske Ordbog over et ”spise- og opholdsrum som kun officerer har adgang til”, og derfor var det oplagt, at Officersmessen i år fik et maritimt islæt.

 

Den aarhusianske event- og street food-virksomhed, Aarhus Mad & Marked, står bag madudvalget, opsætning og afvikling, mens IKEA har kreeret interiør og miljø og et tumleområde til de små.

 

Der er kælet for detaljerne for at skabe det mest skæppeskønne, autentiske maritime madmarked for både børn og voksne. Officersmessen er det perfekte sted at parkere barnevognen, tage et pusterum og få mindeværdige kulinariske oplevelser i smukke omgivelser.

 

Officersmessen har åbent fra 11-21 under hele Festugen, på nær den første fredag (31/8) og sidste søndag (9/9), hvor åbningstiderne hedder henholdsvis 16-21 og 11-19.

Der er gratis entré.

 

Mad med og uden fisk

Og hvad kan du så få på Officersmessen? Nedenfor følger en liste af madbodernes hovedprodukter:

 

Nyåbnede LIMA Aarhus, som også var med på Aarhus Street Food Festival, specialiserer sig i peruvianske retter, og på Officersmessen kan du smage på deres ceviche, som i al sin enkelthed er fisk tilberedt i juicen fra citrusfrugter.

 

Letz Sushi står uden for Ridehuset og serverer friske og bæredygtige sushi som også kan nydes indendørs, hvis vejret ikke kalder på udendørsaktivitet.

 

Er du til sushibowls (også kendt som pokebowls), kan du passende besøge Mo’Rice. Han serverer nemlig japansk chirashi, som i bund og grund er sushi i en skål med ris, edamamebønner og alt, der ellers hører sig til.

 

Direkte fra England bringer vi The Fish Project, som har været med Aarhus Mad & Marked det meste af sommeren, fordi de simpelthen serverer nogle af landets absolut bedste fish n’ chips. Grove fritter, frisk MSC-certificeret fisk og hjemmerørt tatarsauce. En sikker vinder.

 

Crepes a la Carte serverer til dagligt mad- og dessertpandekager i Københavns gader og til festivaller, men i anledning af Festugen har de givet menuen et maritimt twist i form af en pandekage med den lækreste laks, du kan få fat på.

 

Er du til bål og duften af røg skal du bevæge dig ud på pladsen foran Ridehuset. Her står aarhusianske Gourmensch nemlig med varm og hjemmelavet hummerbisque og strandburger over åben ild.

 

Mefisto serverer hjemmelavede fiskefrikadeller som et perfekt indspark til de små og de snacksultne.

 

Og pil-selv-rejerne? Dem kan du købe hos Cook a Deli, som sælger store portioner af frisk jomfruhummer og røgede pil-selv-rejer – selvfølgelig med brød og aioli til.

 

Sidst, men ikke mindst, er det værd at nævne Clausens Fiskehandel. For selvom de ikke sælger mad, leverer de fisk til fiskebanko, fiskeauktion og – vigtigst af alt – råvarer til flere af de andre madboder, så du kan være sikker på, at fisken på Officersmessen er af den friskeste slags.

 

Selvom Officersmessen er et maritimt madmarked, er der selvfølgelig taget højde for dem, der ikke er så meget til det fiskede. Derfor har Aarhus Mad & Marked sørget for, at du udenfor Ridehuset har mulighed for at købe burgere fra Food Squad og falafler fra Faour, mens der i Rådhusparken er stillet op med is og søde veganske pandekager fra Mads og Mikkel, sandwich, smoothies og friskpresset juice fra Fruit Doctor, lækre velkendte thairetter og forårsruller fra Maree Thai Food og friskkværnet, brandvarm kaffe fra Café Her og Der.

 

Fiskeauktion og fisk fra 1 krone

På Officersmessen er der ikke blot sørget for lækker mad til de sulte, men også sjove indslag og aktiviteter.

 

Et af årets indslag er Fiskeauktion, kurateret af Clausens Fiskehandel. Fiskene er friskfangede, og således er udvalget altså afhængigt af, hvad fiskerne har kunnet få på krogen. Dog forventer fiskehandlerens førstemand, Jakob Clausen, at kunne diske op med blandt andet makreller, kulmule, torsk, mørksej, kuller, rødspætter og pighvar.

 

Fiskeauktionen foregår i Ridehuset den 8. september fra kl. 12-13, og priserne starter fra 1 kr. pr. stk.

 

Fiskebanko og fuld plade

Lørdag afholder Aarhus Mad & Marked fiskebanko med Daniel Lill & Sune Træben ved vinylerne. Her kan du spille med om fantastiske fiskepræmier fra Clausens Fiskehandel og byens fiskerestauranter. Der er præmier ved både en række, to rækker samt hel plade, og vi spiller to runder så vinderchancerne er gode.

 

Der vil være mulighed for at lægge sine præmier på køl såfremt man skal videre ud i Festugen efter spillet.

 

Smag På Høsten: Økologisk og bæredygtig formidling

Aarhus Festuge har i samarbejde med Økologisk Landsforening og Smag på Aarhus skabt rammerne for et projekt, der skal åbne folks øjne for, hvordan vi nemmest kan tilgå bæredygtig madlavning, og hvordan vi bedst gør brug af de råvarer, vi har omkring os. Arrangementet hedder Smag På Høsten og skal lære os lidt om økologi, sæsonbaserede råvarer, emballagefri madlavning og lokalt landbrug.

 

Foran Officersmessen vil der derfor under hele Festugen fra kl. 10-18 være gårdbutik med økologiske grøntsager, mobilt hønsehus m.m., workshops og sjove aktiviteter, formidlet af Kalø Landbrugsskole, Topkærgaard, Pindstrup, Smag på Aarhus, BUG Amok og RAA Aarhus.