Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ølhundens mekka– Cockney Pub

Af Jan L. Pedersen

Et paradis for ølhunde. Den lille og hyggelige Pub, Cockney Pub, i det centrale Aarhus er med sine mange forskellige øl og whisky et rent mekka for øl -og whiskyelskere.

Cockney Pub i AarhusDer er en 18 – 19 haner med fadøl og små 50 forskellige øl på flaske. De fleste øl kommer fra England, Irland, Danmark, Belgien og USA, men også fra andre lande med mindre tradition for øl brygning. Som det eneste sted i Aarhus, os bekendte, så kan du få ale på cask. Det vil sige, at øllet ikke er tilsat kulsyre og det bliver pumpet op fra øl tønden. Der er dog en smule kulsyre i øllet, men kun den der udvikles naturligt under gæringen af øllet. Danske øl entusiaster har for længst taget stedet til sig, og det er i dag et meget respekteret værtshus.

En tjener der ved noget om øl på Cockney Pub

Cockney Pub har ingen faste aftaler med bryggerierne, så det er helt op til værtshuset selv at bestemme hvilket øl der skal serveres. Det betyder, at værtshuset hele tiden har nye og ikke mindst forskellige typer øl. Dog er cirka halvdelen af øllene faste øl på værtshuset. Med den udskiftning af øl der hele tiden er, så kan du altid finde en øl, som du ikke har smagt før.

De fleste kan snakke med om øl

Der var en livlig diskussion om gæringstype, malt, alkoholprocenter. Men også om hvorvidt det lyse øl, med meget humlesmag, smager bedre end den mørke ale. Flere hjemmebryggere og øl entusiaster har deres jævnlige gang på Cockney Pub, så det virker naturligt af snakke om øl. Hvilken øl der er bedst findes der nok ikke noget svar på, men diskussionerne om øllet forsætter med garanti på Cockney Pub.

Cockney Pub i Maren Smeds Gyde

Priserne på øl er 48 kroner for en halv liter. Det er på ingen måde dyrt, når man ser på hvilken øl du får. En almindelig dansk pilsnerøl kan jo sagtens koste 60 kroner på en café eller restaurant.

Ikke kun for stamgæster

Hver søndag er der jazz, så der er fuld hus på den lille pub. Om sommeren, og når vejret tillader det, er der udeservering i det lille og charmerende torv. Det er på ingen måde kun mænd der kommer på pubben. Der er faktisk overraskende mange kvinder, også de yngre af slagsen. Cockney Pub er langt fra fyldt med stamgæster. Der kommer en del nye gæster ind fra gaden. Der er selvfølgelig også stamgæster, men det er på ingen måde et indspist sted, hvor man som ny godt kan føle sig lidt fremmed. Det er meget let, at komme i snak med gæsterne. Et godt råd er at spørge ind til øllet eller whiskyen, det er altid en sikker start på en dialog.

Stemning på Cockney Pub i Aarhus

Cockney Pub er en traditionel engelsk pub, som er tilpasset den danske mentalitet. Det er et sted, som skal opleves. Cockney Pub har potentiale til en fredning en dag, da stedet har noget af den samme unikke og tidsløse stemning som det legendariske værthus, Bent J i Nørregade i sin tid havde. Der må ryges inden døre på Cockney Pub, men det er langt fra flertallet af gæster der er rygere.

 

Cockney Pub

Maren Smeds Gyde 8
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 19 45 77
www.cockneypub.dk

  [mappress mapid=”42″]

Del artikel

Andre læser også