ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev `Den Nydanske Kvindekamp´ på EUTOPIA Stage i Aarhus

Som den eneste scene i Aarhus kan EUTOPIA 2017 præsentere Den Nydanske Kvindekamp. I et spændende og tankevækkende show sætter Geeti Amiri, Natasha Al-Hariri, Khaterah Parwani og Halime Oguz fokus på kvinder mellem to verdener. Kvinder der er danske, men som også har en minoritetsbaggrund. Showet byder også på et glædeligt gensyn med Abdel Aziz Mahmound og sangerinde Luna Ersahin, der begge tidligere har besøgt EUTOPIA. 

 

Der bliver debatteret og stillet spørgsmål til lighed, frihed, sorg og fremmedgjorthed, når Geeti Amiri, Natasha Al-Hariri, Khaterah Parwani og Halime Oguzindtager EUTOPIA Stage. Når de fire kvinder går på scenen, er det første gang, de opfører deres show i Aarhus, og publikum kan se frem til en spændende og inspirerende oplevelse. Derudover vil Abdel Aziz Mahmound i rollen som moderator lede publikum igennem aftenen ligesom sangerinde Luna Ersahin vil give en musikalske oplevelse.

Oplev `Den Nydanske Kvindekamp´ på EUTOPIA Stage i Aarhus

På scenen bliver den universelle kamp, der handler om enhver kvindes frihed til at leve sit eget liv nemlig uddybet.  Med tankevækkende historier om, hvordan det er at være kvinde fanget mellem to verdener, blev Den Nydanske Kvindekamp mødt med overvældende interesse og opmærksomhed, da de fire kvinder for første gang præsenterede deres show på Bremen Teater i København. Den positive modtagelse var så stor, at forlaget Lindhardt og Ringhof har valgt at gentage samarbejdet med dem, og de lægger nu for første gang vejen forbi Aarhus.

 

Geeti Amiri, Natasha Al-Hariri, Khaterah Parwani og Halime Oguz har alle danske rødder og er fælles om at have en minoritetsbaggrund. Dansk plus noget andet. De står sammen og kæmper for kvindekampen. Den Nydanske Kvindekamp er nemlig en fælles kamp, der sætter fokus på lighed og nuancer, politisk ståsted og kulturel baggrund.

 

Kunsten at forstå hinanden

EUTOPIA 2017 udspringer af den omfattende fysiske udvikling, der sker i Gellerup med projektet Helhedsplan Gellerup. EUTOPIA supplerer byggeriet med kunst og kultur for på den måde at være en del af en forandringsproces, der skal forandre området og åbne det. EUTOPIA har fokuseret på at blande lokale borgere i Gellerup med borgere udefra og med internationale kunstnere.

 

Ifølge kunstnerisk leder Brigitte Christensen er det for at skabe perspektiv. ”Vi lever i et Europa i forandring. Et Europa, der har en befolkning, der er blandet af alverdens nationaliteter. Selvom vi er forskellige, skal vi leve sammen, tale sammen – vi skal mødes. Vi skal acceptere den forskellighed, der er, og vokse sammen. Og til den opgave er kunsten en ideel formidler og forsoner.”

 

Den 12. marts 2018 klokken 20.00 på EUTOPIA Stage

 

Læs mere om EUTOPIA her

 

Del artikel