ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smagen af Mellemøsten: Overset Aarhus-restaurant byder på autentiske serveringer

Af Jonathan Sten Drivsholm
Nu kan du få øl og vin til maden hos Sultan Palads.
Nu kan du få øl og vin til maden hos Sultan Palads.

Sharwarma-barer er der rigeligt af i midtbyen, men hvor går man hen, hvis man er i humør til mellemøstlig mad, der ikke er serveret i en rulle eller pita?

Et rigtig godt bud er Sultan Palads.

Halvt gemt bag Bruuns Galleri finder du den oversete familierestaurant, der byder på autentiske mellemøstlige retter med masser af smag.

Som noget helt nyt har Sultan Palads fået alkoholbevilling, så nu kan du skylle maden ned med øl og vin.

Smagen af Mellemøsten: Overset Aarhus-restaurant byder på autentiske serveringer

Vi lagde vejen forbi for at smage på sagerne.

Kæmpe kulgrill i centrum

Familierestauranten, der ligger på Frederiks Plads 20, er stor og rummelig med plads til lige knap 100 gæster.

I midten af det hele finder du stedets kæmpestore indendørs trækulsgrill, der er udsmykket med lokale symboler som fx AGF’s logo.

Smagen af Mellemøsten: Overset Aarhus-restaurant byder på autentiske serveringer

Den er samtidig omdrejningspunktet for en række af Sultan Palads’ hovedretter.

Vi bliver præsenteret for langtidsmarineret oksemørbrad, kafta og inderfilet af kylling i chiliolie.

Alle tre typer kød bærer den umiskendelige smag af grill, og især kaftaen er velkrydret og pakket med smag fra tilberedningen.

Den krydrede kødsmag skyller vi ned med vores kolde fadøl og glæder os over, at øllene er kommet på kortet, for matchet er virkeligt godt.

Syrlige salater og sprødt hattrick

Vi får samtlige retter serveret på en gang, så sideløbende med, at vi nyder det veltilberedte kød, smager vi på flere af Sultans forretter.

Smagen af Mellemøsten: Overset Aarhus-restaurant byder på autentiske serveringer

Det drejer sig om salaterne tabbouleh og fattoush samt gratineret halloumi og sambusek, som alle er anrettet indbydende.

Salaterne er dejligt syrlige og friske, så de renser smagsløgene undervejs, hvilket er tiltrængt under det store måltid.

Særligt fattoush er en favorit. Salaten med bl.a. agurk, æble, mynte, granatæble og limedressing er serveret i en skål af knasende filodej, og det fungerer glimrende.

Smagen af Mellemøsten: Overset Aarhus-restaurant byder på autentiske serveringer

Også den gratinerede halloumi er crunchy udenpå og kommer med skønt tilbehør af glaserede figner og valnødder.

Med de tre sambusek, der til forveksling ligner lange forårsruller, scorer Sultan Palads hattrick i sprødhed. De hjemmelavede ruller gemmer på henholdsvis okse-, grøntsags- og ostefyld.

Byens bedste hummus?

Til maden får vi tyrkisk fladbrød med sesam, tzatziki og hummus med granatæble og olie.

Hummussen er lavet af friske kikærter på en blender, som er nøje udvalgt til formålet, får vi fortalt.

Den er ekstremt fin og cremet, som en god hummus skal være, og må kandidere til at være blandt byens bedste af slagsen.

Smagen af Mellemøsten: Overset Aarhus-restaurant byder på autentiske serveringer

Sultan Palads har åbent til aften alle ugens dage – pånær søndage og særlige anledninger.

Det er nemlig muligt at holde selskab i de store lokaler på Frederiks Plads 20, der ligger ud til Jægergårdsgade, ligesom restauranten også tilbyder mad ud af huset til store selskaber.

Du kan læse meget mere om Sultan Palads og booke bord lige her

Del artikel