ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På Herregårdenes Dag: Se Jagtslottet på Kalø 

Oplev det eventyrlige jagtslot på Kalø på Nationalpark Mols Bjerges guidede rundvisninger i anledning af Herregårdenes Dag 

 

Nu åbner Nationalpark Mols Bjerge igen døren til Jagtslottet på Kalø med tilbud om to guidede rundvisninger. Det sker i anledning af Herregårdenes Dag, hvor slotte og herregårde over hele landet åbner dørene for publikum. 

 

Blev krigsskadeerstatning 

Jagtslottet på Kalø er idyllisk, men rummer også en dramatisk beretning om en tysk families venlige tilstedeværelse på egnen indtil det tidspunkt i historien, hvor 2. verdenskrig brød ud. Den guidede tur omfatter slottet, men også Besøgscenter Karlsladen, der er en knap 300 år gammel totalfredet lade, som i dag rummer en udstilling. 

 

Det er nationalparkens frivillige, der står for rundvisningerne. 

 

Berømt arkitekt bygger 

Den tyske familie Jenisch fra Holsten købte Kalø Gods i 1824. De besøgte godset i sommerferier eller med jagtselskaber om efteråret. I 1898-99 byggede Jenisch-familien det smukke Jagtslot, der ligger tæt på godset og med udsigt ud over landskabet. 

På Herregårdenes Dag: Se Jagtslottet på Kalø 

Slottet er tegnet af den kendte danske arkitekt Hack Kampmann. Han samarbejdede med maleren og dekoratøren Karl Hansen Reistrup, der står for udsmykningen. Der er motiver blandt andet fra den nordiske mytologi og en næsten tro kopi af den smukke natur lige uden for vinduerne. 

 

Jagtslottet er i dag hjemsted for Nationalpark Mols Bjerges sekretariat. 

 

Fakta 

Den 3. søndag i august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum. Herregårdenes Dag skal være med til at sætte fokus på landets slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv.

 

Rundvisningerne på Jagtslottet og i Besøgscenter Karlsladen begynder ved Besøgscenter Karlsladen, Grenåvej 14, 8410 Rønde 

 

Der er to rundvisninger søndag 18. august: 

  • kl. 11-12.30 
  • kl. 14-15.30 

Det koster 50 kroner at deltage.

Turen bookes på www.nationalparkoutdoor.dk

 

På Herregårdenes Dag: Se Jagtslottet på Kalø 

 

 

Del artikel