Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På høje tid: Mere grønt og flere mødesteder på Aarhus Ø

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus Ø træder for alvor i karakter som en attraktiv bydel med masser af byliv, når første del af Ø-Linjen – et grønt strøg og et Aarhus Kommune aktivt byrum med et utal af rekreative muligheder står klar. Det sker efter et stort ønske fra mange aarhusianere.

 

I dag er der taget et nyt og grønt skridt i udviklingen af Aarhus Ø, hvor Teknik og Miljø i Aarhus Kommune sammen med sammen med samar- bejdspartnerne fra Lighthouse, PenSam, TopDanmark og tegnestuen Sleth har præsenteret det grønne og aktive byrum Ø-Linjen på Aarhus Ø.

På høje tid: Mere grønt og flere mødesteder på Aarhus Ø

Ø-Linjen vil allerede fra sommeren 2019 bidrage til et mangfoldigt og engagerende byliv i den nye bydel. Ø-Linjen udgør samtidig en central del af Aarhus Kommunes mål om løbende at udvikle grønne byrum gennem dialog og samskabelse. Idéen om et grønt byrum på Aarhus Ø er blevet til i samarbejde med flere end 800 aarhusianere, som har bidraget til udviklingsplanen for In- dre Aarhus Ø. Særligt er ønsket om mere grønt på Aarhus Ø blev gentaget.

 

Aarhusianernes ønske om mere grønt

”Med realiseringen af Ø-Linjen indfrier vi aarhusianernes ønske om mere grønt på Aarhus Ø. Uanset om du er til afslapning, fysisk udfoldelse, leg eller fordybelse, så vil Ø-Linjen i fremtiden være et oplagt mødested. Sammen med beboere og investorer på Aarhus Ø skaber vi et byrum, som kan rumme og understøtte det fællesskab, som er i sin spæde start mellem bydelens mange nuværende og kommende beboere,” siger Bün- yamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Ø-Linjen vil i sin fuldt udbyggede form strække sig over de fire yderste øer på Aarhus Ø. Projektet realiseres etapevis, og første strækning er på Ø2 foran Isbjerget og på Ø3 ved Havneholmen.

På høje tid: Mere grønt og flere mødesteder på Aarhus Ø

Det er det aarhusianske arkitektfirma SLETH, som står bag udformningen af det grønne strøg på Aarhus Ø. Partner Søren Leth ser Ø-Linjen som en direkte forlængelse af Aarhus Ø-beboernes dagligstuer: Ø-Linjen er en enestående mulighed for at skabe fantastiske uderum til de mange lejligheder, der bygges på Aarhus Ø. Med Ø-Linjen, bliver der skabt dels en park for beboerne på Aarhus Ø men i lige så høj en stærk rekreativ rygrad, der vil være til gavn for hele byen.”

 

Det er selskabet Lighthouse United, som i dialog med de omkringlig- gende grundejere har stået i spidsen for processen omkring udformning og funktioner i Ø-linjen. Den forventede opstart af Ø-Linjen på Ø2 og Ø3 er ultimo 2018. Denne del af projektet forventes færdig i maj 2019.

 

Del artikel

Andre læser også